Stremmingen: overzicht en regelen


Ga je varen? Hier vind je de actuele afsluitingen en stremmingen voor vaarverkeer binnen Delfland. Ga je zelf werkzaamheden uitvoeren in vaarwater? Meld dit ons.

Stremmingen

Stremming Strijp en Reijnerwatering

De Strijp en Reijnerwatering tussen Den Haag en het Westland is tussen 15 april en 15 juni gesloten voor vaarverkeer. Om de natuur in en om het water te beschermen liggen er in deze periode balken in het water. Lees het nieuwsbericht.

Stremming vaarwater De Zijde in De Lier

In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de waterkering is De Zijde en de Lee/Lierwatering ter hoogte van Zijtwende 10 tot en met Laan van Adrichem 32 in De Lier van 31 mei 2023 tot en met 31 juli 2023 volledig gestremd en gesloten voor al het vaarverkeer.

Vertraging door verwachte drukte op het Rijn-Schiekanaal en de Delftse Schie

Vanwege een roeimarathon verwachten wij extra drukte op de provinciale vaarwegen, het Rijn-Schiekanaal en de Delftse Schie. De scheepvaart wordt hierdoor niet gestremd. Het evenement vindt plaats op 31 mei 2023 of op 14 juni 2023. De definitieve datum volgt eind mei.

Stremming in verband met het Varend Corso 2023

In verband met het Varend Corso 2023 op 23, 24 en 25 juni 2023 zijn de vaarwegen op de route van het evenement geheel gestremd.

Hier geldt een vaarverbod voor al het scheepvaartverkeer dat geen deel uitmaakt van het Varend Corso. Onder ‘tijdens de duur van het evenement’ wordt verstaan: de periode tussen één uur voorafgaande en één uur na afloop van de stoet ter plaatse van de stoet. Het kenmerk van het stremmingsbesluit is Z-23-093709.

De route en tijden van het Varend Corso vind je hier (pdf, 650 kB).

Stremming De Lee in De Lier

Op 11 augustus 2023 tussen 9.00 uur en 22.00 uur is de vaarweg De Lee tussen de brug ter hoogte van de Laan van Adrichem en Nieuwe Tuinen 21 in De Lier volledig gestremd voor het vaarverkeer vanwege een gondelvaart.

Stremming melden

Ga je werkzaamheden uitvoeren of organiseer je een evenement op het water waardoor je vaarwater belemmert? Het is belangrijk dit je dit ons op tijd meldt. Zo weten recreanten en rondvaarboten ruim van tevoren of een vaarroute beschikbaar is.

Hoe meld je een stremming? Klik op onderstaande knop en vul het formulier in. Stuur ook een kaart mee van de werklocatie. Op basis van jouw gegevens kijken we of er een stremmingsbesluit moet worden genomen. Op de vaarkaart kun je kijken of de werklocatie in vaarwater ligt.

Stremming melden