Stremmingen: overzicht en regelen


Ga je varen? Hier vind je de actuele afsluitingen en stremmingen voor vaarverkeer binnen Delfland. Ga je zelf werkzaamheden uitvoeren in vaarwater? Meld dit ons.

Stremmingen

De Strijp en Reijnerwatering Den Haag en het Westland

De Strijp en Reijnerwatering is tussen 15 april en 15 juni gesloten voor gemotoriseerd vaarverkeer. Kanovaarders mogen er wel door. Voor meer informatie Varen in Strijp en Reijnerwatering kan na 15 juni weer - Delfland (hhdelfland.nl)

Stremming Strijp, Naaldwijk en Honselersdijk

Op 9 februari 2024 is een melding gedaan voor het geheel stremmen van de vaarweg de Strijp in Naaldwijk en Honselersdijk. Het betreft het deel tussen Tradepark Westland en Berg Ruimte Scheppen B.V. Het betreft hier een gehele stremming voor al het vaarverkeer op 12 mei 2024 tussen 08:00 tot en met 11:00 uur. Tijdens deze periode wordt er een triatlon gehouden op dit water en voor de veiligheid van de deelnemers is het noodzakelijk de vaarweg voor al het vaarverkeer af te sluiten.

Stremming de Dulder, Rijswijk

Op 16 februari 2024 is een nieuw melding gedaan voor het stremmen van de vaarweg de Dulder ter hoogte van de Molenwetering 6 te Rijswijk, dit door het uitlopen van de werkzaamheden. Het betreft een verlenging van een eerder afgegeven stremming. . In de periode van 15 april 2024 tot en met 30 april 2024 wordt de vaarweg deels gestremd (versmald), maar kan er wel doorvaart plaatsvinden.

Stremming Zijde, Schipluiden

Op 8 februari 2024 is een melding gedaan voor het gedeeltelijk stremmen van de Zijde te Schipluiden voor de periode 4 april 2024 tot en met 6 juli 2024. Het betreft hier een versmalling van de vaarweg om pontons te kunnen plaatsen om werkzaamheden uit te kunnen voeren. Deze versmalling vindt plaats ter hoogte van de Zijdekade 1 te Schipluiden.

Stremmingen vanwege Varend Corso

Van vrijdag 21 juni 2024 tot en met zondag 23 juni 2024 vindt het evenement het Varend Corso plaats. In het belang van een veilig en vlot verloop van de scheepvaart en de waterstaatkundige belangen zijn de vaarwegen op de route van het Varend Corso volledig gestremd voor vaarverkeer dat geen deel uitmaakt van het Varend Corso tijdens de duur van het evenement. Onder ‘tijdens de duur van het evenement’ wordt verstaan: de periode tussen één uur voorafgaande en één uur na afloop waar de stoet zich op dat moment op de vaarroute bevindt. Voor de route en de tijden van het Varend Corso zie de bijlage bij het Verkeersbesluit met kenmerk Z-24-109528/D-24-108170 onder Bekendmakingen op onze website.

Stremming Zweth, Den Hoorn

De Westlandse Entree gaat in de periode van 2 september 2024 en 23 maart 2025 werkzaamheden uitvoeren aan het tussensteunpunt van de brug over de Zweth (nabij Lotsweg 14, Den Hoorn). Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden moet de vaarweg meermaals (gedeeltelijk) worden gestremd om de veiligheid te garanderen.

De exacte planning van de stremmingen is opgenomen in het verkeersbesluit met kenmerk Z-24-109848-038770/D-24-109238.

Stremming melden

Ga je werkzaamheden uitvoeren of organiseer je een evenement op het water waardoor je vaarwater belemmert? Het is belangrijk dit je dit ons op tijd meldt. Zo weten recreanten en rondvaarboten ruim van tevoren of een vaarroute beschikbaar is.

Hoe meld je een stremming? Klik op onderstaande knop en vul het formulier in. Stuur ook een kaart mee van de werklocatie. Op basis van jouw gegevens kijken we of er een stremmingsbesluit moet worden genomen. Op de vaarkaart kun je kijken of de werklocatie in vaarwater ligt.

Stremming melden