Wij & Water

Verhalen van inwoners in Delfland over het omgaan met water.

Water is overal om ons heen. Het is de bron van het leven. Het is een vriend, maar soms ook een vijand. Daarom is het belangrijk om ons water goed te beheren. Goed waterbeheer past zich aan de veranderende omstandigheden aan. Er komen namelijk grote veranderingen op ons af. Bijvoorbeeld de veranderingen in het klimaat. Of de grote vraag naar meer woningen in een gebied waar al heel veel mensen wonen. Hierdoor moeten we anders gaan kijken naar onze omgeving. En de rol van water daarin.

Zes persoonlijke verhalen

In persoonlijke verhalen vertellen vijf inwoners en een wetenschapper in het gebied van Delfland wat zij merken van deze veranderingen. Ook vertellen zij hoe dit hun kijk op water heeft veranderd.

  • Bekijk het verhaal van Monica Altamirano, inwoner van Delft die regelmatig wateroverlast had. 
  • Bekijk het verhaal van Jeroen Kramer, inwoner van Hoek van Holland die vertelt over leven aan de kust en de stijgende zeespiegel.
  • Bekijk het verhaal van Ted Duijvestijn, glastuinbouwer in het Westland die zoekt naar oplossingen om het water in zijn bedrijf zo goed mogelijk (opnieuw) te gebruiken.
  • Bekijk het verhaal van Floor Koornneef, projectleider Weidevogelpact, die vertelt over hoe belangrijk het is oude landschappen te bewaren.
  • Bekijk het verhaal van Michelle Talsma, onderzoekscoördinator bij Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) die vertelt over droogte en nieuwe oplossingen om water op te slaan.
  • Bekijk het verhaal van Linda Peters, vrijwilliger bij de school De Oostpoort in Delft (de school van haar kinderen) die vertelt over het groener maken van het schoolplein.

Wilt u weten wat u zelf kunt doen? Lees dan de praktische tips