Naar het keringhuis


Breng een bezoek aan de grootste stormvloedkering ter wereld. De excursie duurt anderhalf uur.

Jongen speelt met water tijdens de excursie

Waterkering bouwen

Ga zelf aan de slag met het bouwen van een waterkering op de waterspeelplaats. Ontdek de geheimen van de Maeslantkering en gemaal Westland. De Maeslantkering in Hoek van Holland is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Gemaal Westland bevindt zich op loopafstand van het Keringhuis. De excursie duurt anderhalf uur en is speciaal voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Educatiecentrum het Keringhuis

Leer van alles over water in Nederland. Denk hierbij aan leven onder de zeespiegel, duinen, dijken en polders en de watersnoodramp in 1953. Op de waterspeelplaats buiten kunnen kinderen aan de slag met pompen en zandzakken. Binnen kunnen ze het zelf laten stormen of regenen. Ook zijn er spellen om te ontdekken hoe laag Nederland ligt en wat klimaatverandering hier voor invloed op heeft.

Rondleiding boeken

Vraag een gratis rondleiding aan door minimaal 4 weken voor de gewenste datum een mail te sturen naar educatie@hhdelfland.nl. Wij ontvangen groepen van 15 tot 35 leerlingen (exclusief begeleiders). Geef in de mail het aantal leerlingen en begeleiders aan. Daarna nemen wij contact met je op.

Kijk ook op de website van het Keringhuis.