Wat doe jij..bij een cyberaanval?


Bij Delfland staat er heel wat meer op het spel dan het verlies van geld of persoonsgegevens.

We zijn verantwoordelijk voor de droge voeten van 1,2 miljoen inwoners en 45.000 bedrijven die deels onder zeeniveau wonen en werken.

Bij het Hoogheemraadschap van Delfland zit je als IT’er tussen firewalls en waterkeringen maar zorgen we ook dat jouw ontwikkeling in een stroomversnelling raakt.


Benieuwd wat onze IT’ers doen? Bekijk onze verhalen!

Onze helden!

Dit maakt mijn werk als IT’er natuurlijk extra spannend. En concreet! Als het nodig is, staan we 24/7 klaar, altijd schouder aan schouder.

film03_TYPO_DEF_v2_00592

Ik ga ‘aan’ bij een cyberaanval!

FotocreditJeroenZondag_CM100884

Maar no pressure hè. Als je werk en privé een beetje in balans wil houden, is dat ook goed mogelijk”

FotocreditJeroenZondag_CM101047

Dit doe jij..bij een cyberaanval.

Vanuit een medewerkersaccount van Delfland worden binnen een minuut meerdere onjuiste inlogpogingen gedaan. Om drie uur ’s nachts, vanuit het buitenland. Kan een foutje zijn van een collega op reis. Maar die afwijkende aanmeldacties kunnen ook afkomstig zijn van een vijandige hacker. Die wil wellicht ons informatiesysteem binnendringen, onze energievoorziening ontregelen of zelfs onze vitale systemen als gemalen – de kroonjuwelen van het waterschap – onklaar maken. En losgeld vragen als zijn cyberaanval succesvol is.
Als ICT Solution Architect scan ik daarom continu onze ICT-omgevingen op kwetsbaarheden. En ik weet: cybercriminelen doen precies hetzelfde. Zij speuren altijd naar de zwakste plek in onze beveiliging. Daarom houd ik onze securitysystemen up-to-date; want daarmee kan ik een cyberaanval snel herkennen. En afwenden, met allerlei maatregelen waarmee ik hackers de pas kan afsnijden. Bijvoorbeeld door het account waarop meermaals onjuist wordt ingelogd, tijdelijk te blokkeren. Met alles wat ik doe, bescherm ik de kroonjuwelen van Delfland en zorg ik dat inwoners in het gebied van Delfland droge voeten houden.

Wil je werken bij Delfland?