Win een zeilles van olympisch kampioen Marit Bouwmeester

17 september 2021

Stoor jij je ook aan zwerfafval op en rond het water? Schep dan net als olympisch zeilkampioen Marit Bouwmeester en dijkgraaf Piet-Hein van Daverveldt van het hoogheemraadschap van Delfland voor schoon water. Op zaterdag 18 september tijdens World Cleanup Day roepen zij samen alle Waterbazen op ook in actie te komen en het zwerfafval terug te dringen.

Doe mee!

Deel je actie of laat op een andere manier zien dat jij een echte Waterbaas bent door bij te dragen aan schoon water of het voorkomen van wateroverlast. En maak kans op een unieke zeilles van onze olympisch kampioen Marit.

Marit: “Als sporter ben ik veel op het water en in de natuur te vinden. Dan zie ik de mooie maar ook de minder mooie kant, zoals het zwerfafval in en om het water. Daarom doe ik mee en ruim ik het op.”

Hoe kun je winnen?

Laat zien hoe jij de sloot of zwemplas schoonhoudt door rondslingerend afval op te ruimen. Of deel op welke manier jij regenwater opvangt en zo de kans op wateroverlast vermindert. Wie weet heb je een ander idee, en ben jij een Waterbaas door de veiligheid van onze dijken in de gaten te houden. Doe dat op een originele, gekke, spannende (en veilige!) manier en maak daar een foto of video van. Plaats jouw Waterbazenfoto of -video op Facebook of Instagram met #WaterbaasDelfland. De vier opvallendste inzendingen die laten zien dat zij een echte Waterbaas zijn, winnen een zeilles van olympisch kampioen Marit. Kijk voor de actievoorwaarden op www.hhdelfland.nl/waterbazen

Schoon water en voldoende water

Het hoogheemraadschap van Delfland zorgt voor schoon en voldoende water in sloten, vaarten en meren. Delfland werkt aan droge voeten en doet er alles aan om vervuilende stoffen en afval uit het water te houden. Want wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit. Ook stimuleert Delfland inwoners zelf aan de slag te gaan en de kans op overlast door steeds extremer weer te verminderen. Kijk voor tips en inspiratie op www.klimaatkrachtig.nl

Olympisch zeilkampioen Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester woont in Scheveningen en nam driemaal deel aan de Olympische Spelen. Ze won achtereenvolgens een zilveren medaille (2012), een gouden medaille (2016) en bij de Olympische Spelen in Tokyo behaalde ze onlangs een bronzen medaille. Wat een Waterbaas! Marit is waterambassadeur van Dutch Wavemakers. Met haar passie voor water stimuleert ze anderen ook zorgvuldig om te gaan met water.

IMG-20210916-WA0025