Campagne gestart: Bedankt 'Waterbazen'!

26 oktober 2020

De publiekscampagne ‘Waterbazen’ is van start gegaan. Met de campagne willen wij en de 20 andere waterschappen zo veel mogelijk mensen betrekken bij ons werk. En we willen ze prikkelen om zelf ook waterbewust bezig te zijn.

De campagne laat zien hoe mensen steeds meer bijdragen aan schoon en voldoende water. Zoals afval rapen uit het water, tegels verruilen voor groen, een geveltuin aanleggen of een schoolplein watervriendelijk maken. Via de campagne bedanken we deze ‘Waterbazen’, geven tips over wat mensen zelf kunnen doen en laten zien hoe wij werken aan schoon en voldoende water en veilige dijken.

Publiekscampagne

In 2019 hebben de waterschappen voor het eerst samen een campagne gevoerd voor de waterschapsverkiezingen. Daaruit kwam de wens om gezamenlijk de aandacht voor het waterbeheer, waterbewustzijn en de waterschappen vast te houden en te vergroten. Vandaar deze gezamenlijke publieksaanpak, waarbij ieder waterschap een eigen invulling geeft aan de campagne.

Twee piekmomenten

De campagne zal langjarig lopen en zich steeds ontwikkelen, bijvoorbeeld met de inzet van publieksacties. Er zijn twee piekmomenten, de eerste start vandaag (en duurt 4 weken) en het volgende moment is in het voorjaar van 2021.

De campagne komt voorbij op onze social mediakanalen Facebook (https://www.facebook.com/hhdelfland) en Instagram (https://www.instagram.com/hhdelfland/)

Vanuit alle communicatie uitingen verwijzen we naar de landelijke campagnewebsite:  www.waterschappen.nl/waterbazen

Ken of ben jij een ‘Waterbaas’?

In het voorjaar van 2021 willen we onze eigen regionale ‘Waterbazen’ in het zonnetje zetten.  Ken of ben jij zo’n ‘Waterbaas’? En woon je in ons gebied? Laat het ons weten en we nemen contact met je op!

Waterbewustzijn vergroten

Met ons werk brengen wij waterbewustzijn onder de aandacht om daarmee het draagvlak van inwoners voor waterschapswerk te behouden en te vergroten. We willen samen met de andere waterschappen bereiken met deze campagne dat inwoners weten dat er waterschappen zijn, beseffen dat het werk van de waterschappen dichtbij, belangrijk en relevant is. En dat ze weten wat ze zelf kunnen bijdragen aan schoon en voldoende water.


Word een waterbaas