Waarschuwing blauwalg voor Delftse Hout

7 augustus 2020

Op woensdag 5 augustus hebben wij extra monsters laten nemen van het zwemwater in Delftse Hout en deze laten onderzoeken. Aanleiding voor de extra bemonstering waren meldingen die wij kregen. Van zwemmen in water met te veel blauwalg kun je gezondheidsklachten krijgen. Daarom hebben wij het zekere voor het onzekere genomen.

Het wateronderzoek laat zien dat de concentratie blauwalg op 5 augustus nog onder de norm lag. Tegelijk zien wij op diverse plekken drijflagen ontstaan. Ook gezien de weersvooruitzichten hebben wij de omgevingsdienst geadviseerd om toch een waarschuwing af te geven voor Delftse Hout.

Warmte en waterkwaliteit: wees alert!

Het blijft de komende dagen bijzonder warm. Dat heeft gevolgen voor de waterkwaliteit. Dus ga je zwemmen, houd dan op www.zwemwater.nl goed in de gaten waar dat kan. Als er een waarschuwing geldt of een negatief zwemadvies, dan wordt dat ook aangegeven op de borden op de locatie.

Wees zelf ook alert: ga niet in het water waar je drijflagen ziet. Zorg dat je geen water binnenkrijgt en spoel je na een zwembeurt heel goed af. Kwetsbare mensen, kleine kinderen en ouderen adviseren we om niet te gaan zwemmen in water waar een waarschuwing geldt.

De volgende bemonstering van het water in Delftse Hout is op 10 augustus.

Wil je meer weten over zwemmen in natuurwater in ons gebied, kijk dan hier: Zwemmen


Delftse Hout