Project waterzuivering Vergulde Hand


Nieuwe waterzuivering Vergulde Hand in Vlaardingen

Delfland gaat een nieuwe, moderne waterzuivering bouwen in Vlaardingen. Op het terrein Vergulde Hand West aan de overkant van de huidige afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI). Deze zuivering is al oud en aan vervanging toe. Zo kan Delfland ook in de toekomst het afvalwater van het groeiend aantal inwoners en bedrijven van Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Maasland en De Lier goed schoonmaken.

Ik wil contact

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over de nieuwe Waterzuivering op Verhulde Hand (WVH) in Vlaardingen? Meld je dan aan voor onze mailinglijst. Dat kan via onderstaande button.

Als je vragen hebt of als je iets kwijt wilt, kun je mailen naar projectwvh@hhdelfland.nl.

Vervanging AWZI De Groote Lucht is nodig

Het renoveren of nieuwbouw van een zuivering is een groot en ingewikkeld project, dat om grote investeringen vraagt. In 2020 zijn wij een uitgebreid onderzoek gestart naar de mogelijkheden en de voor- en nadelen van grootschalig renoveren en nieuwbouw.

Planning

Waarom is een nieuwe zuivering nodig?

Hoogheemraad Robert Tieman legt uit waarom het Hoogheemraadschap van Delfland een nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie gaat bouwen in Vlaardingen.

Webinar: hoe werkt een afvalwaterzuivering?

Wilt u meer weten over de afvalwaterzuivering? Kijk dan het webinar van onze collega Mariska Ronteltap waarin zij vertelt over het werk op de afvalwaterzuivering, het belang van een goed werkend riool en de toekomst van afvalwater.

Video: van Plas tot Plas

Hoe werkt nou een afval- of rioolwaterzuiveringsinstallatie? Saar Koningsberger neemt ons mee op reis en samen volgen we de weg van het water. Ze beschrijft de 4 stappen van waterzuivering.