Dijkversterking Katwijkerlaan Zuid Pijnacker-Nootdorp


De dijk aan de Katwijkerlaan Zuid, vanaf de Vlielandseweg 76 tot aan de Berkelseweg 10, is niet meer voldoende hoog en stabiel. Delfland versterkt de dijk over ongeveer 3 kilometer zodat deze weer stevig genoeg is om overstroming en wateroverlast te voorkomen. De werkzaamheden vinden nu naar verwachting plaats in 2025.

Dijkversterking Katwijkerlaan Zuid

Waar loopt het project?

Delfland versterkt de dijk aan de zuidzijde van de Katwijkervaart. Het traject is te zien in kaartje hieronder en loopt van de Vlielandseweg 76 tot aan de Berkelseweg 10. Een deel van de dijk onder de Katwijkerlaan (noordzijde) moet ook verbeterd worden en pakt de gemeente op bij de herinrichting van deze weg.

kaartje

Wat gaan we doen?

Wij gaan de dijk op hoogte brengen zodat deze weer voldoet aan de veiligheidsnorm en waar nodig de stabiliteit verbeteren. Het is een dijk die veelzijdig wordt gebruikt. Met lange natuurlijke, agrarische stukken en delen met bebouwing en tuinen van woningen. We gaan starten met het ontwerpproces. Naar verwachting zijn wij hier heel 2024 mee bezig.

Zodra er meer informatie beschikbaar is, voegen we dat toe aan deze pagina. Uiteraard informeren we alle direct betrokkenen zorgvuldig over de komende werkzaamheden en wat dit voor hen situatie betekent.

Samenwerking

Delfland werkt in dit project samen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De Gemeente Pijnacker-Nootdorp is bezig met de herinrichting van de Katwijkerlaan en omgeving. In dat project nemen zij ook een deel van de dijkverbetering mee. Meer informatie hiervoor zie de projectpagina van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. https://www.pijnacker-nootdorp.nl/projecten/herinrichting-katwijkerlaan-en-omgeving/


Renate Aigner

renate_aigner
Omgevingsadviseur Delfland
KWL-zuid@hhdelfland.nl06 42 13 04 01
Neem bij vragen over dit project contact op met de omgevingsadviseur.

Werkzaamheden

Wij hebben gezien dat de dijk ter hoogte van de Katwijkerlaan 24 in een slechte staat is. Daarom is dit deel alvast versterkt.

Het versterken van dit deel van de dijk is een tussentijdse oplossing vooruitlopend op het project Katwijkerlaan Zuid.

Geef jouw mening

Meld je hier aan om deel te nemen aan het tevredenheidspanel.