Badseizoen ten einde

30 september 2021

Op 1 oktober eindigt het badseizoen: dat wil zeggen dat wij stoppen met het controleren van de waterkwaliteit van de officiële zwemlocaties in ons gebied en gaan starten met de evaluatie.

Het badseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. In die maanden controleren wij op door de provincie aangewezen zwemwaterlocaties in ons gebied de waterkwaliteit. Onze bevindingen geven wij door aan de omgevingsdienst. Die brengt op basis daarvan een zwemadvies uit dat je kunt terugvinden op de borden bij de locaties en op zwemwater.nl en in de zwemwater app. Dat is een mooi systeem: als zwemmer weet je waar het water goed is.

Hoogheemraad Marcel Belt: “Gezonde en prettige zwemwaterplekken zijn heel belangrijk in ons drukke gebied. Daarom hebben wij in het verleden op verschillende plekken maatregelen genomen. Dat heeft ervoor gezorgd dat zwemlocaties beter zijn geworden en langer kunnen worden gebruikt.

Helaas zien wij dat er door blauwalg en andere oorzaken toch steeds periodes zijn dat op verschillende plekken niet kan worden gezwommen. Er is dus werk aan de winkel. Daarom zijn wij met gemeenten, beheerders en provincie het gesprek gestart om samen te komen tot een goede gezamenlijke aanpak. Per plas kijken wij wat mogelijk is om de overlast door blauwalg terug te dringen.”

Delftse Hout jongens in het water bron GS 2020