Reparatie brug Foppenplaskade over Boonervliet

25 maart 2021

Op maandag 29 maart starten de definitieve reparatiewerkzaamheden aan de brug aan de Foppenplaskade in Midden-Delfland. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken. Voor voetgangers en fietsers blijft de brug toegankelijk. Vaarverkeer kan nog steeds via één doorgang de brug passeren.

De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk vanaf een ponton in het water worden uitgevoerd. Tijdens het werk blijft de brug te passeren voor voetgangers en fietsers. Het kan sporadisch voorkomen dat er een paar minuten gewacht moet worden, in verband met de veiligheid.

Vanwege een aanvaring tegen de brug in de zomer van 2020 is de brug tijdelijk afgesloten geweest voor het wegverkeer. En zijn de brugdoorgangen voor het scheepvaartverkeer gesperd geweest. Na een noodreparatie is de brug weer gedeeltelijk voor voetgangers en fietsers opengesteld. Ook kon de scheepvaart via één doorgang de brug weer passeren. Vanaf 29 maart vinden de definitieve reparatiewerkzaamheden plaats. De werkzaamheden om een nieuwe aanvaring in de toekomst te voorkomen zullen later plaatsvinden.


Brug Foppenplaskade