Tentoonstelling 'Wij & Water'

23 juli 2021

Hoe gaan we om met ons water in een dichtbevolkt gebied? Dat is het thema van de tentoonstelling ‘Wij & Water’ van het Hoogheemraadschap van Delfland. In de tentoonstelling staan zes persoonlijke verhalen van inwoners van het gebied van Delfland centraal. Zij vertellen bijvoorbeeld over de veranderingen in het klimaat, wat zij hiervan merken en hoe dit hun kijk op water heeft veranderd.

Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt: “Wij staan voor grote uitdagingen die we als Hoogheemraadschap niet alleen kunnen oplossen. Daarom ben ik blij met verhalen van inwoners die hier actief aan bijdragen.” De tentoonstelling staat van 23 juli tot en met 29 augustus 2021 bij het Keringhuis, Maeslantkeringweg 139, Hoek van Holland.

Over Wij & water

Water is overal om ons heen. Daarom is het belangrijk om het water goed te beheren. Want er komen grote veranderingen aan. Bijvoorbeeld de veranderingen in het klimaat. Of de grote vraag naar meer woningen in een gebied waar al heel veel mensen wonen. Hierdoor moeten we anders gaan kijken naar onze omgeving en de rol van water daarin.

In de tentoonstelling Wij & Water gaat het Hoogheemraadschap in op deze uitdagingen. Wat merken inwoners van deze veranderingen? Welke rol heeft het Hoogheemraadschap hierin? En wat kunnen inwoners, ondernemers of gemeenten zelf doen?

In de tentoonstelling kunnen bezoekers kijken en luisteren naar zes persoonlijke verhalen. Ieder verhaal laat een eigen kijk op water zien. Via de QR-codes onder de foto’s kan de bezoeker de korte video’s bekijken op een eigen apparaat. Alle video’s en meer achtergrondinformatie staan ook op: www.hhdelfland.nl/wij&water

wij en water