Hoera! Onze nieuwe website staat online

2 juli 2021

Welkom op onze nieuwe website. Wil je weten hoe je een vergunning aanvraagt of ben je benieuwd welke projecten wij uitvoeren bij jou in de buurt? Dat en nog veel meer is gemakkelijk te vinden op onze nieuwe website.

Klantgericht

Om de nieuwe website zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van gebruikers, hebben we inwoners gevraagd mee te denken met het ontwerp en de inhoud van de nieuwe site. Ideeën die wij hebben ontvangen, hebben we verwerkt in het nieuwe ontwerp. We hebben ook gekeken naar de statistieken van de vorige website: de meest gebruikte pagina’s komen in de blauwe buttons op de homepage terug. Hiermee navigeer je eenvoudig naar de meest populaire en actuele thema’s. De site is logischer ingedeeld en via ‘Zelf regelen’ vind je de informatie voor bijvoorbeeld een vergunning sneller. De vormgeving is rustiger en zoeken gaat nu nog sneller met de zoeksuggesties.

Bij Actuele vragen plaatsen we welke vragen er binnenkomen bij ons loket. Hiermee kunnen we veelgestelde vragen eerder afvangen. Delfland doet veel op de gebieden van Waterbewustzijn, Klimaatadaptatie en Duurzaamheid. Deze thema’s lichten we ook uit op onze website. Elk thema heeft een zogeheten landingspagina, met allerlei artikelen en soorten informatie over het thema.

Toegankelijk

Met de nieuwe website willen we de bezoekers beter en sneller helpen. Het is belangrijk dat bezoekers van de website de informatie die zij nodig hebben, goed en snel kunnen vinden. En dat zij de gevonden informatie makkelijk tot zich kunnen nemen. Ook hebben we rekening gehouden met bezoekers die moeite hebben met lezen, een visuele beperking hebben of kleurenblind zijn. Zo hebben we goed gekeken naar de kleurstelling en contrast op de pagina’s van de website.

We gaan door

De nieuwe website is niet af. En die zal wellicht ook nooit af zijn. We blijven namelijk onze website en andere kanalen constant aanpassen aan de behoefte van onze bezoekers. Heb je een idee, een suggestie of een vraag? Stuur ons een e-mail via: webmaster@hhdelfland.nl.

Op de hoogte blijven over het werk van Delfland? Volg ons op Twitter, FaceBook, Instagram of LinkedIn.