Delfland beëindigt aanbesteding vangtuig rivierkreeften

23 juli 2021

Delfland heeft dit voorjaar in samenwerking met het ministerie van LNV, de aanbesteding ‘Ontwerpen, construeren van een vangtuig voor rivierkreeften en het uitvoeren van een afvangpilot’ gepubliceerd. Deze aanbesteding beëindigen wij nadat de voorzieningenrechter een van de inschrijvingen ongeldig heeft verklaard.

Exotische rivierkreeften brengen schade toe aan onze watergangen en frustreren onze doelen voor de waterkwaliteit. Daarom is Delfland in samenwerking met LNV een innovatietraject gestart met als doel te komen tot een goede, diervriendelijke methode om exotische rivierkreeft af te vangen. Dit innovatietraject is gestart in 2020 met de openbare Rivierkreeften Challenge. De aanbesteding was de volgende stap in het traject.

Helaas hebben wij moeten besluiten de aanbesteding te beëindigen. De reden hiervoor is dat de voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de inschrijving van één van de partijen ongeldig is vanwege de gebruikte lettergrootte.

Na deze uitspraak hebben wij ook de overige inschrijvingen hierop beoordeeld. Daarbij bleek dat meerdere inschrijvingen op dit punt niet voldoen. Het gevolg is dat er onvoldoende partijen overblijven om de volgende fase van de aanbesteding in te gaan. De inschrijvers zijn door ons op de hoogte gebracht.

Wij beraden ons op de verdere aanpak en gaan verder met de selectie van locaties waar wij dit najaar starten met de afvangpilot van exotische rivierkreeften.