Première ‘Wij & Water’ Delfland te zien bij NME in Schiedam

19 oktober 2020

Hoe gaan we om met ons water in een dichtbevolkt gebied? Dat is het thema van de leerzame tentoonstelling ‘Wij & Water’ van het Hoogheemraadschap van Delfland.

In de tentoonstelling staan zes persoonlijke verhalen centraal van inwoners van het gebied van Delfland. Zij vertellen bijvoorbeeld over de veranderingen in het klimaat, wat zij hiervan merken en hoe dit hun kijk op water heeft veranderd. Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt: “Wij staan voor grote uitdagingen die we als Hoogheemraadschap niet alleen kunnen oplossen. Daarom ben ik blij met verhalen van inwoners die hier actief aan bijdragen.” De tentoonstelling is voor het eerst te zien van 19 oktober tot en met 6 november bij het natuur-, milieu- en educatiecentrum (NME-centrum) in Schiedam.

De tentoonstelling start tijdens de Week van ons Water. Dan is het NME-centrum extra geopend. In en rond het gebouw aan de Harreweg 10-12 kunnen kinderen en volwassenen deelnemen aan activiteiten die gebaseerd zijn op het thema ‘water’, waaronder de tentoonstelling van Delfland. Het NME-centrum is per dagdeel toegankelijk: ’s ochtends en ’s middags. Een dagdeel duurt ongeveer 2,5 uur. Per dagdeel kunnen ongeveer 20 bezoekers deelnemen. Inschrijven kan via info@milieudichterbij.nl Let op: Vooraf aanmelden is verplicht! Toegang is gratis.

Over Wij & water

Water is overal om ons heen. Daarom is het belangrijk om het water goed te beheren. Want er komen grote veranderingen aan. Bijvoorbeeld de veranderingen in het klimaat. Of de grote vraag naar meer woningen in een gebied waar al heel veel mensen wonen. Hierdoor moeten we anders gaan kijken naar onze omgeving en de rol van water daarin.

In de tentoonstelling Wij & Water gaat het Hoogheemraadschap in op deze uitdagingen. Wat merken inwoners van deze veranderingen? Welke rol heeft het Hoogheemraadschap hierin? En wat kunnen inwoners, ondernemers of gemeenten zelf doen?

In de tentoonstelling kunnen bezoekers kijken en luisteren naar zes persoonlijke verhalen. Ieder verhaal laat een eigen kijk op water zien. Via de QR-codes onder de foto’s kan de bezoeker de korte vidoe’s bekijken op een eigen apparaat. Alle video’s en meer achtergrondinformatie staan ook op: wij&water


Première 'Wij & Water'