Uitnodiging Toekomst afvalwaterzuivering De Groote Lucht in Vlaardingen Informatiebijeenkomst en rondleiding


Aan de Maassluissedijk 175 in Vlaardingen staat afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) De Groote lucht. Hier maakt het Hoogheemraadschap van Delfland het afvalwater schoon van de bedrijven en inwoners van Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Maasland en De Lier.

Dat is belangrijk voor de volksgezondheid en de waterkwaliteit. De zuivering is oud en aan vervanging toe. Delfland heeft samen met de gemeente Vlaardingen verkend wat het beste is: renovatie van de huidige zuivering of een nieuwe zuivering op bedrijventerrein Vergulde Hand West.

Informatiebijeenkomsten

Dit jaar worden er belangrijke besluiten genomen over de toekomst van AWZI De Groote Lucht bij het Hoogheemraadschap van Delfland én bij de gemeente Vlaardingen. We willen u daarom uitnodigen voor een informatiebijeenkomst om uit te leggen wat deze besluiten voor u kunnen betekenen. U kunt ook uw wensen, zorgen en ideeën aan ons meegeven. Voor de informatiebijeenkomsten is aanmelden niet nodig.

Informatiebijeenkomst ondernemers Vlaardingen

Datum: dinsdag 4 oktober Inloop: 17.00-19.00 uur
Start presentatie: 17.30 uur
Locatie: AWZI De Groote Lucht, Maassluissedijk 175 Vlaardingen

Informatiebijeenkomst inwoners Vlaardingen en omstreken

Datum: donderdag 6 oktober
Inloop: 16.00-21.00 uur
Start presentatie: 17.00 en 20.00 uur
Locatie: De Vreemde Vogel, Van Baerlestraat 252 Vlaardingen

Rondleiding AWZI Harnaschpolder

Datum: zaterdag 15 oktober 10.00-12.00 uur
Om u een beeld te geven van hoe een moderne zuiveringsinstallatie werkt en is ingericht, nodigen we u van harte uit met ons mee te gaan naar onze AWZI Harnaschpolder in Den Hoorn. U krijgt een rondleiding over het terrein en er is gelegenheid om vragen te stellen. U kunt meerijden met onze bus. Let op: De bus vertrekt om 9.30 uur vanaf metrostation Vlaardingen West. Uiterlijk 12.30 uur brengen wij u daar weer terug.

Aanmelden verplicht

Voor de rondleiding is aanmelden verplicht. U kunt dit doen door uiterlijk 12 oktober een mail te sturen naar toekomstdgl@hhdelfland.nl.

Als u zich heeft aangemeld ontvangt u per mail van ons de precieze locatie waar vandaan de bus vertrekt of waar u zich kunt melden als u op eigen gelegenheid naar AWZI Harnaschpolder komt.

Let op: voor deze excursie is het aantal plekken beperkt.