Webinar: Hoe werkt een afvalwaterzuivering?

28 januari 2022

Heb jij enig idee hoe wij het afvalwater schoonmaken van 1,2 miljoen inwoners?

Iedere dag spoelen we per persoon zo’n 130 liter gebruikt (kraan-) water weg naar het riool. In dat water zitten dan onder andere zeepresten, plas, poep, wc-papier en vetresten. Maar ook ongewenste zaken als maandverband en frituurvet. Daarnaast komt er veel regenwater in het riool terecht, via regenpijpen en straatputten. Met dit regenwater spoelen zand en straatafval mee, maar ook deeltjes van zware metalen.

Het schoonmaken van dit afvalwater is belangrijk voor de volksgezondheid. Dit doen wij op 4 verschillende locaties in ons gebied en er komt een hoop bij kijken.

Normaal zijn jullie welkom op onze afvalzuivering om te bekijken hoe we dit doen, maar door de maatregelen van de afgelopen 2 jaar is dit niet mogelijk. Toch willen we jullie graag laten zien wat wij doen.

Daarom, een opgenomen webinar waarin collega Mariska Ronteltap je meeneemt naar het werk op de afvalwaterzuivering. Ze legt uit hoe het werkt, het belang van een goed werkend riool, de toekomst van afvalwater zuiveren en deelt onze ambities.

Webinar:
HOE WERKT DE AFVALWATERZUIVERING?

Wil je meer informatie over het zuiveren van afvalwater? Of over de projecten van ons? Neem een kijkje op onze website:
www.hhdelfland.nl/waterzuiveren of www.hhdelfland.nl/projecten.