Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie


Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie wegens succes niet meer beschikbaar!

Steeds meer mensen in ons gebied stropen de mouwen op voor het klimaatkrachtig inrichten van hun omgeving. Dat is heel goed. Sinds 2017 stimuleert Delfland bewoners, bedrijven, scholen en organisaties om hun tuin of terrein aan te passen aan steeds extremer weer. Zo vangen we samen regenwater op en vermindert de kans op wateroverlast bij hevige regenbuien of langdurige droogte. Het beschikbare budget van € 500.000 uit onze stimuleringsregeling is daardoor op.

Grootschalige initiatieven

Voor grootschalige initiatieven die in potentie een grote bijdrage leveren aan de klimaatbestendig inrichting van de leefomgeving bestaat de werkwijze ‘Met Perspectief’. Deze werkwijze is nog wel beschikbaar. Let op: Deze werkwijze dient niet als vervanging van de regeling ‘In Actie’ of ‘Op Maat’. Vind meer informatie in de Q&A Werkwijze Klimaatadaptatie Met Perspectief en download het intake-formulier (pdf, 154 kB).

Laat je inspireren

Ga vooral door met het uitvoeren van groen blauwe maatregelen om je tuin, buurt of wijk aan te passen aan steeds extremer weer. Ben je benieuwd wat anderen hebben gedaan? Laat je inspireren op www.klimaatkrachtig.nl/projecten.

Direct regelen

Bijdrage vaststellen - dien je verzoek tot vaststellen in

Let op: alleen van toepassing als je eerder een toekenningsbesluit Op Maat hebt ontvangen.

Aanvraag van voor 1 februari 2021: dien je vaststellingsverzoek in

Regeling

Bekijk de juridische Stimuleringsregelingen en Werkwijze Klimaatadaptatie met toelichting erbij:

Inspiratie

Ben je benieuwd wat anderen hebben gedaan? Laat je inspireren op klimaatkrachtig.nl/projecten.