Kadeverbetering Vaartweg-Broekkade Vlaardingen


In Vlaardingen voeren we groot onderhoud uit aan de kade langs de Broekkade en Vaartweg.

kade vld

De Broekkade en de Vaartweg liggen aan een kade, een zogeheten regionale waterkering. Deze kering beschermt de woningen en de polders tegen overstromingen. De kade is getoetst en te laag bevonden; daarom moet deze kade opgehoogd worden.

Delfland zal de kade in samenwerking met een adviesbureau en meerdere aannemers ophogen en op een veilige manier toekomstbestendig maken.

kaart
Onderdelen van de kadeverbetering

Het uitvoeren van de werkzaamheden start in het najaar van 2023. Het gaat om de traject D (langs een sloot), G1, G2 en G3. Op deze plekken wordt de kade opgehoogd met grond en enkele delen van de kade worden afgewerkt met een stevige beschoeiing (bescherming van de oever). Het zuidelijke deel van deze kadeverbetering is uitgesteld. Het gaat om het traject onder de Westlandse weg inclusief het deel langs de Watersportvereniging.

Grondige voorbereiding

Vanaf 2018 zijn er verschillende onderzoeken gestart om heel het traject zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ook is er een informatieavond geweest voor alle bewoners en betrokkenen die aan de waterkering wonen, een bedrijf hebben of op een andere manier belanghebbend zijn.

Na meerdere onderzoeken en berekeningen bleek in 2020 dat hier vanwege de veelzijdige omgeving een standaard constructie niet voldoende zou zijn maar dat specialistisch werk nodig is. Het kostte veel tijd om de juiste specialisten bij de kadevertering te betrekken en de uitwerking van de ontwerpen compleet te maken.

3D visualisatie van de kadeversteviging

De omgeving rond de kadeversteviging langs de Broekkade en Vaartweg zal veranderen. Om dit zo goed mogelijk visueel in beeld te krijgen zal er binnenkort een link via deze pagina beschikbaar zijn om van het hele project, de 'oude' en de 'nieuwe' situatie in 3D beeld te zien zijn. In hetzelfde programma kun je ook een bericht achterlaten, een vraag stellen of een suggestie delen.

Thijs Abels

vraag opmerking
Projectadviseur
tabels@hhdelfland.nl06 52 42 70 67