Kopie van Kadeverbetering Hazepad Pijnacker-Nootdorp


hier komt tekst over dit project

Nu nog een kopie van Hazepad.

Kadeverbetering afgerond

De werkzaamheden aan de kade zijn onlangs afgerond. De kade langs het Hazepad in Pijnacker-Nootdorp is verstevigd en opgeknapt. Dit was nodig omdat de kade niet meer stabiel was. Ook het fietspad langs de kade was hierdoor plaatselijk verzakt. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren moest het fietspad worden gesloten. De gemeente Pijnacker-Nooddorp zal hierop een fietspad aanleggen.

Uw mening is belangrijk

Het projectteam ‘Kadeverbetering Hazepad’ van is benieuwd naar uw ervaring met dit project. Of deze nu positief of negatief is, uw mening is voor ons belangrijk en vormt een belangrijke basis voor ons handelen. Daarom vragen wij u om een korte vragenlijst in te vullen. Uw feedback zal alleen gebruikt worden om verbeteringen door te voeren. Na afronding zullen uw gegevens worden gewist.

De vragenlijst kunt u invullen via: https://uwmeningtelt.nu/kadeverbeteringhazepad

Update 4 augustus

Vernieuwen kade Hazepad bijna afgerond

Eind juli zijn de werkzaamheden voor het vernieuwen van de kade aan het Hazepad zo goed als afgerond. De kade is vernieuwd en is weer stevig gemaakt.

In totaal is 38.000 ton aan klei gebruikt om de kade te verstevigen. De klei is gebruikt om de kade hoger te maken, maar is ook aan de polderkant tegen de dijk aangelegd om de kade te verstevigen. Begin september zal bekeken worden of de kade voldoende stevig is of dat er nog extra klei moet worden toegevoegd. Vervolgens zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp het fietspad aanleggen. Tot die tijd blijft de omleiding voor fietsers van kracht.

Bekijk hiernaast de video waarin hoogheemraad Peter Ouwendijk en omgevingsmanager Petra Hoevenaar uitleggen wat er is gebeurd. Een bewoner die dichtbij het Hazepad woont vertelt hoe hij het heeft ervaren.

Update 30 juli

Inmiddels zijn er 14 boten met klei uit België geleverd en meer dan 3000 vrachtwagens vol klei naar het Hazepad gereden. Hiermee is er in totaal zo’n 38.000 ton klei verwerkt om de kade te verstevigen.


Bewonersbrieven, vragen en antwoorden

Bekijk hier de bewonersbrieven en de vragen en antwoorden (Q&A) na de informatiebijeenkomst.

Petra Hoevenaar

profielfoto Petra Hoevenaar
Omgevingsmanager
phoevenaar@hhdelfland.nl06-150 857 40