Welke dijk beschermt jou?


Nederland is de best beveiligde delta ter wereld en tegelijk zijn we kwetsbaar voor overstromingen van zee of van de rivieren. Zonder onze dijken en duinen zou 60 procent van ons land regelmatig onder water lopen. Tijdens de campagne ‘Welke dijk beschermt jou?” besteden we van 6 tot en met 10 februari op verschillende manieren aandacht aan de dijken die ons beschermen!

Weet jij welke dijk jou beschermt tegen hoog water vanuit de vaart, rivier of de zee? Ga eens op zoek!

Blijven werken

Werken aan waterveiligheid is nooit klaar. Het veranderende klimaat en nieuwe inzichten stellen eisen aan onze veiligheid. Daarom werken 21 waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken. Voor 2050 versterken zij ruim 1.500 kilometer aan dijken en 400 sluizen en gemalen. Dat gebeurt binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma onderdeel van het nationaal Deltaprogramma. In onze regio moet een stuk van de Delflandsedijk langs de Nieuwe Waterweg worden verstevigd en houden we de duinen goed op hoogte.

Doe mee!

Doe op 10 februari mee met onze campagne door een ‘dijkie’ te maken en die te delen op social media.

Een dijkie? Ja, een selfie op een dijk bij jou in de buurt! Geef aan waar je staat en deel je dijkie via social media met de hashtags #WelkeDijkBeschermtJou #JouwDijkOnsLand en #hhdelfland en laat zien welke dijk jou beschermt tegen hoogwater!

Welke dijk beschermt jou?

Onze opgave

Waarom dijken?

Helden van de dijk

Kunnen dijken stuk?

Doe mee!