Systeem van leverancier RBG gehackt

24 mei 2024

Een leverancier (Addcomm) van de Regionale Belasting Groep (RBG) is aangevallen met ransomware. De RBG regelt in Delfland het innen van de waterschapsbelasting. Addcomm verstuurt de aanslagen die inwoners per post of digitaal ontvangen. Het is op dit moment nog onbekend welke gegevens zijn gehackt. Dat wordt onderzocht. Mogelijk zijn er gegevens van inwoners of bedrijven binnen Delfland gestolen. Dan kan het gaan om persoonsgegevens zoals naam, adres, woonplaats, burgerservicenummer of de eigendomsgegevens van onroerend goed.

Wat hebben wij gedaan?

De hack is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (APG) en de Informatiebeveiligingsdienst (IBD). Addcomm heeft inmiddels maatregelen getroffen om veilig hun werk weer te kunnen uitvoeren.


Wat betekent dit voor u?

De systemen van het Hoogheemraadschap van Delfland en de RBG zijn zelf niet getroffen door de ransomware aanval. U kunt dus veilig uw belastingzaken regelen via de beveiligde omgeving bij de RBG. Wij hebben contact met onze leverancier. Zodra bekend is om welke gegevens het gaat, laten wij dat op onze website weten. Het onderzoek kan wel nog een tijd duren.


Meer informatie

Op de website van AddComm leest u meer over de aanval en de acties die zij ondernemen op de schade te beperken en de dienstverlening voort te zetten. Ook via de website van de RBG kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Voor vragen hierover kunt u de RBG bellen. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur: 088 291 10 00. Of u kunt een bericht sturen via het contactformulier van de RBG.