Jongeren maken kennis met waterwerk bij Delfland

29 mei 2024

Ruim vijftig leerlingen van SC Delfland en het Stanislascollege uit Delft waren afgelopen week op bezoek bij Delfland voor een ‘Bliksemstage’. De eersteklassers deden mee aan de Wonen onder Water Challenge en kregen een rondleiding van Delflanders.

Aan de hand van verschillende opdrachten leerden de kinderen dat het eigenlijk heel bijzonder is om onder zeeniveau te wonen en naar school te gaan. Op een actieve manier streden ze met elkaar én met het water in de WOW-Challenge. Van doe-opdrachten tot tekenopdrachten en kennisvragen. De winnaar was de groep die het waterpeil op de juiste hoogte wist te houden.

Ook kregen de kinderen een rondleiding door het pand of langs de kantelkeringen in de Delftse binnenstad. Ze leerden wat een waterschap doet en welke beroepen daarbij horen.

Kennismaken met waterwerk

Delfland organiseerde de Bliksemstages samen met JINC. Een organisatie die kinderen kennis laat maken met allerlei beroepen. Op deze manier ontdekken ze welk werk past bij hun talenten en leren ze solliciteren. Het afgelopen schooljaar gaven medewerkers van Delfland aan zeker honderd scholieren een sollicitatietraining. De kinderen worden zo voorbereid op een goede start op de arbeidsmarkt.

Ook meedoen aan de Wonen onder Water challenge?

De WOW-Challenge kan gegeven worden tijdens een les aardrijkskunde, een gymles of een burgerschapsles. Ben jij docent van een van deze vakken en geef je die aan leerlingen van de onderbouw? Dan kun je de WOW-Challenge samen met je leerlingen spelen en zo meer leren over het waterbeheer in Nederland. Neem contact met ons op via: educatie@hhdelfland.nl

1000006926