Delfland verlaagt waterpeil om verwachte regen op te vangen

21 mei 2024

We verwachten vandaag en vannacht hevige buien. Er wordt 30 mm neerslag verwacht tot woensdag 22 mei 9.00 uur. Delfland verlaagt de waterpeilen in het gebied om plaats te maken voor de hoeveelheid regen die gaat vallen. Hiermee verkleinen we de kans op wateroverlast.

Update 22 mei, 9.00 uur

Woensdag 22 mei om 9.00 uur heeft Delfland het Neerslagprotocol weer opgeheven. Delfland heeft de waterpeilen weer teruggezet naar het normale peil.

Bericht dinsdag 21 mei

De neerslag heeft een buiig karakter. Dat betekent dat er lokaal (onweers)buien kunnen voorkomen en er op de ene plaats tot 40 mm regen kan vallen terwijl er op andere plekken geen neerslag is.

Delfland heeft neerslagprotocol A ingesteld. Dat betekent dat we de waterpeilen in sloten en vaarten nu alvast verlagen om de hoeveelheid regen op te kunnen vangen.

Neerslagprotocol

Meer informatie over het neerslagprotocol vind je hier: 
Neerslagprotocol - Delfland (hhdelfland.nl)

Wateroverlast melden

Als je wateroverlast hebt als gevolg van teveel regenwater op straat, neem dan contact op met de brandweer (0900 - 09 04). Heb je wateroverlast als gevolg van een sloot die overstroomt of wil je een riooloverstort melden, bel dan met ons Klant Contact Centrum: 015 - 260 8108.