Bouw nieuw gemaal Hooipolder van start

29 januari 2024

De Hooipolder in Den Hoorn krijgt dit jaar een nieuw gemaal aan de Zuidhoornseweg. Vandaag gaat aannemer Schouls van start. Het werk zal naar verwachting medio 2024 zijn afgerond.

Het oude gemaal van de Hooipolder staat aan de Kickertkade en is aan het einde van zijn technische levensduur. Dit gemaal is moeilijk bereikbaar voor onderhoud en de locatie is verre van ideaal voor de wateraanvoer. Daarom heeft Delfland besloten een nieuw gemaal te bouwen dat beter bereikbaar en toekomstbestendig is.

Het oude gemaal wordt duurzaam hergebruikt en omgebouwd tot een inlaat. Via een inlaatpunt kan Delfland het waterpeil in de Hooipolder beter sturen. Zo kunnen we in droge tijden juist zoet water de polder inlaten.

Rijksstraatweg afgesloten van 29 januari tot 1 maart

Om het werk veilig uit te kunnen voeren, wordt een deel van de Rijksstraatweg afgesloten van 29 januari tot 1 maart. Het gaat om het stuk tussen de kruising Zuidhoornseweg en Rijksstraatweg 9a. De bus zal in deze periode een alternatieve route rijden en fietsers kunnen gebruik maken van de Tramkade. Bestemmingsverkeer wordt via de N468 omgeleid.