Kralingerpad in De Lier vanaf 8 maart twee maanden dicht

22 februari 2024

Het Kralingerpad in De Lier is van 8 maart tot 10 mei afgesloten in verband met werkzaamheden. Het gaat om het gedeelte tussen de Burgemeester Crezéelaan en de Burgerdijkseweg. Fietsers kunnen hieromheen via de Burgemeester Crezéelaan, de Hoogweg en de Burgerdijkseweg.

Op 23 februari starten de voorbereidende werkzaamheden. Het fietspad is dan nog gewoon te gebruiken. Vanaf 8 maart is het Kralingerpad afgesloten.

De afsluiting is nodig om een afvoerleiding voor rioolwater te vervangen. De nieuwe leiding komt dieper in de grond te liggen. Daardoor kan de sloot naast het fietspad breder worden gemaakt. Door die aanpassing kan de sloot meer water opvangen en afvoeren als het hard heeft geregend.

Dat is belangrijk voor de Oranjebuurt in De Lier. Dit is één van de laagstgelegen plekken van Westland. Regenwater kan hier lastig worden afgevoerd, waardoor regelmatig wateroverlast ontstaat. De gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland werken samen aan vijf maatregelen om die overlast tegen te gaan. Dit is er één van.

Wil je weten wat er nog meer gebeurt? Kijk op hhdelfland.nl/oranjebuurt.