Verdere stabilisatie dijk Molenweg (N468)

18 april 2024

Delfland treft voorbereidingen om de dijk langs de Molenweg (N468) in Maasland verder te stabiliseren. Eind maart is de sloot onder aan de dijk over een lengte van 160 meter stabieler gemaakt door het dempen van de sloot onderaan de dijk.

Update 25 april

De werkzaamheden om de dijk langs de Molenweg in Maasland verder te stabiliseren zijn afgelopen nacht afgerond. Daardoor kunnen er, een dag eerder dan gepland, weer auto's en fietsers passeren. Wel is ook de provincie Zuid-Holland bezig met asfalteringswerkzaamheden. Om die reden is er vanaf de Dijkmolen tot aan Maasland slechts één baan geopend. Verkeer wordt geregeld met stoplichten. Houdt dus nog wel rekening met enige vertraging.

Bericht 18 april

Eind maart is de sloot onder aan de dijk over een lengte van 160 meter stabieler gemaakt door het dempen van de sloot onderaan de dijk.

Sinds die tijd is de locatie goed in de gaten gehouden. Uit inspecties blijkt dat een verdere stabilisatie nodig is over een lengte van tweehonderd meter. De voorbereidingen voor het verder dempen van de sloot worden getroffen en de werkzaamheden starten naar verwachting begin volgende week. Op dit moment worden inspecties geïntensiveerd en worden betrokken partijen geïnformeerd.

Meer informatie over de werkzaamheden die Delfland al in maart uitvoerde om de dijk langs de Molenweg (N468) te Maasland te stabiliseren, is terug te lezen in dit nieuwsbericht.