Joséphine van Ruiten wint scriptieprijs Delfland 2023

4 april 2024

Voor de 9e keer is de Scriptieprijs Delfland uitgereikt. Dat gebeurde donderdagmiddag 4 april in de monumentale VV-zaal van het Hoogheemraadschap van Delfland in Delft.

De jury koos unaniem voor de scriptie van Joséphine van Ruiten, student aan de TU Delft. Joséphine deed onderzoek naar het tijdig verwijderen van PFAS uit afvalwaterstromen. Maatschappelijk relevant en voor Delfland een zeer actueel thema.

De jury beoordeelde alle inzendingen van scripties die geschreven zijn in het studiejaar 2022/2023 en koos de scriptie van Joséphine als winnende scriptie.  
 
Uit het juryrapport:

‘In jouw scriptie “Concentrating PFAS waste streams generated during drinking water treatment” geef jij een heel mooi overzicht van technieken om PFAS uit een afvalwaterstroom te concentreren en/of verwijderen. Hierbij hanteer je een zeer doordachte onderzoeksopzet en maak je de theoretische achtergrondinformatie ook voor een niet-materie deskundige toegankelijk. Op basis van gegenereerde data ben je tot waardevolle inzichten gekomen.

Jouw scriptie kent een hele heldere logische opbouw met een verdiepende discussie en een schrijfstijl van hoog niveau. De jury was met name gecharmeerd door jou betrokkenheid bij dit thema. Door het voorwoord hiermee te beginnen en met een persoonlijke reflectie af te sluiten heb je een wetenschappelijk onderzoek van hoge kwaliteit op een hele mooie en originele manier omlijst.

Het resultaat is een unaniem besluit van de jury om jouw scriptie als winnaar aan te wijzen.’

Kennis over water stimuleren
De Scriptieprijs Delfland is in het leven geroepen om de ontwikkeling en verspreiding van kennis over water te stimuleren. Studenten van universiteiten kunnen met het insturen van hun scriptie jaarlijks kans maken op deze prijs met een waarde van € 2.000.

Presentatie en uitreiking 
Joséphine presenteerde op 4 april haar scriptie aan de medewerkers van Delfland. Directeur Jelle Visser reikte de cheque uit en complimenteerde Joséphine met haar behaalde resultaat.

Foto scriptieprijs 2023