Buitenzwemseizoen gesloten

2 oktober 2023

Op 1 oktober is het buitenzwemseizoen gesloten. Dit betekent dat wij zijn gestopt met het controleren van de waterkwaliteit van de officiële zwemlocaties in ons gebied en dat wij starten met de evaluatie.

Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. In deze periode controleren wij de waterkwaliteit van de zwemlocaties die door de provincie zijn aangewezen in ons gebied. Deze metingen geven wij door aan de omgevingsdienst en die brengt op basis daarvan een zwemadvies uit dat je kunt terugvinden op de borden bij de locaties, op zwemwater.nl en in de zwemwater app, zodat je als zwemmer weet je waar het water goed is.

In ons gebied zijn twaalf locaties aangewezen als zwemlocatie en bieden naast zwemmen een aangename plek om te recreëren. In het verleden hebben wij op verschillende locaties maatregelen genomen. Helaas zien wij dat door blauwalg en andere oorzaken toch steeds periodes zijn waarin op verschillende plekken geadviseerd wordt om niet te gaan zwemen. Wij zijn daarom stap voor stap met gemeenten en beheerders in gesprek om te komen tot een goede gezamenlijke aanpak.