Aanleg nieuwe duiker voor waterafvoer in de Oranjebuurt, De Lier

6 november 2023

Deze week starten de voorbereidingen voor de aanleg van een tweede, grote duiker ter hoogte van de Koningin Julianalaan in De Lier. Deze buis verbindt de waterpartij aan de noordzijde van de N223 bij de Koningin Julianalaan, met de sloot langs het Kralingerpad. De aanleg gebeurt via een boring onder de N223 door, zodat de provinciale weg open kan blijven.

De nieuwe duiker heeft een diameter van 80 centimeter en is ongeveer 50 meter lang. Via deze verbinding kan overtollig regenwater beter en sneller afgevoerd worden, bijvoorbeeld na een hevige bui. En dat is in de Oranjebuurt geen overbodige luxe.

Meer ruimte voor water

De Oranjebuurt in De Lier is gebouwd op één van de laagstgelegen plekken van het Westland en er is beperkt ruimte om water op te vangen en vast te houden. Dat maakt het afvoeren van overtollig regenwater lastig. Hierdoor hebben bewoners na hevige buien regelmatig te maken met wateroverlast.

Samen met de gemeente Westland gaat Delfland aan de slag om die wateroverlast aan te pakken. De nieuwe duiker onder de N223 is één van een vijftal maatregelen. Het complete pakket aan maatregelen helpt om regenwater op te vangen en verbetert de afvoer ervan. Door samen met de gemeente, bedrijven en bewoners meer ruimte te maken voor water, verminderen we de kans op overlast.

Meer informatie

In de eerste week van december zal het boren beginnen. Voor die tijd maakt de aannemer het werkterrein gereed en worden de buizen en andere materialen geleverd. Meer informatie over de planning en de andere maatregelen vind je via: www.hhdelfland.nl/oranjebuurt