Varen op Delflandse wateren: houd rekening met elkaar en de natuur

31 maart 2023

Het vaarseizoen is weer begonnen.

In ons gebied kun je heerlijk varen en genieten van de waternatuur. Met goed weer trekken veel mensen eropuit met de boot. Het is daarbij belangrijk om te onthouden dat er op het water ook regels gelden die nageleefd moeten worden. Niet alleen voor de veiligheid van alle watersporters, maar ook voor het behoud van de waternatuur.

Veel van de vaarwateren in ons vaargebied zijn smal en ondiep en hebben een kwetsbare waternatuur. Om te voorkomen dat oevers door golfslag afkalven, mag je maximaal 6 km per uur varen. Daarnaast is het niet toegestaan om overal aan te meren.

Om ervoor te zorgen dat de regels worden nageleefd, voeren onze toezichthouders regelmatig controles uit. We werken hierbij samen met de politie en gemeenten. Door de vaarregels te respecteren en rekening te houden met elkaar, de natuur en omwonenden, kunnen we er samen voor zorgen dat het plezierig blijft op het water.

Varen in Delfland

Wil je meer weten over varen op het water in ons vaargebied? Bekijk dan hier de regels voor op het water. www.hhdelfland.nl/varen