Kwijtschelding voor meer mensen mogelijk

9 januari 2023

Goed nieuws voor mensen met weinig inkomen. Meer mensen kunnen kwijtschelding krijgen voor de waterschapsbelasting.

Per 1 januari 2023 is de wet aangepast waardoor meer mensen kwijtschelding kunnen krijgen. Voor het deel watersysteemheffing is kwijtschelding nu mogelijk voor mensen met wat meer spaargeld en/of met een auto tot een waarde van maximaal 3.350 euro. Voor de zuiveringsheffing is geen kwijtschelding mogelijk.

De Regionale Belasting Groep


De waterschapsbelasting bestaat uit watersysteemheffing en zuiveringsheffing. De watersysteemheffing geldt voor ons werk aan veilige dijken, gezond, schoon en zoet water en minder kans op wateroverlast. De zuiveringsheffing is voor het schoonmaken van het afvalwater.

De Regionale Belasting Groep (RBG) voert namens Delfland belastingheffing en -inning uit en past de regels aan om kwijtschelding te kunnen krijgen. Kijk op de website van de RBG voor de voorwaarden om in aanmerking te komen voor kwijtschelding.

De eerste belastingaanslagen vallen 18 januari op de deurmat. De belastingaanslag wordt op basis van postcode verspreid over het jaar verzonden. Bij de aanslag zit een flyer waarin we uitleggen wat we met het geld doen: Belastingflyer 2023 (pdf, 2.4 MB).

Kwijtschelding aanvragen


Kwijtschelding aanvragen kan digitaal via de website van de RBG of telefonisch. Wacht eerst de waterschapsbelasting aanslag af. Hierin staat meer informatie over het aanvragen van kwijtschelding en het aanslagnummer. Het is ook mogelijk om een kwijtscheldingschecker te doen op de website van de RBG. Lees de berichtgeving van de Regionale Belasting Groep over de aangepaste regels: Meer mensen kunnen kwijtschelding krijgen