Varen in Strijp en Reijnerwatering na 15 juni weer mogelijk

12 april 2023

De Strijp en Reijnerwatering tussen Den Haag en het Westland is tussen 15 april en 15 juni gesloten voor gemotoriseerd vaarverkeer. Kanovaarders bijvoorbeeld mogen er wel door. In deze periode liggen balken in het water om de waternatuur te beschermen.

De Strijp en Reijnerwatering vormen een aantrekkelijke vaarverbinding tussen Den Haag en het Westland/Midden Delfland. De vaart is ook belangrijk voor het netwerk van waternatuur dat wij aanleggen om de waterkwaliteit te verbeteren. Om de oevers en de natuur in en om het water te beschermen, worden deze wateren beperkt opengesteld voor vaarrecreatie:

  • Strijp en Reijnerwatering gaan op 15 juni weer open voor gemotoriseerd vaarverkeer, zodat oever- en waterplanten de tijd hebben om zich te ontwikkelen.
  • De maximumsnelheid is hier 4 km/u in plaats van de gebruikelijke 6 km/u.
  • Na 15 juni is de vaart alleen open voor eenrichtingsverkeer, zodat boten in het midden kunnen varen. Zo is de invloed op de waternatuur langs de oevers beperkt. Boten kunnen van Den Haag richting Midden-Delfland/Westland varen. Terug kunnen ze via Delft en de Vliet. Omwonenden en ondernemers met een ontheffing mogen wel twee kanten op varen.
Afsluiting Strijp en Reijnerwatering
Afsluiting Strijp en Reijnerwatering