Dit is de nieuwsbrief van het Hoogheemraadschap van Delfland Bekijk de webversie
Deze nieuwsbrief verschijnt elke twee weken,
na de vergadering van het college.

20 december 2023
Nieuwsbrief Hoogheemraadschap van Delfland
Overig nieuws
Vet Goed Idee: verzamel je frituurvet

Het is alweer december, de feestdagen staan weer voor de deur! Een leuke en sfeervolle tijd om dan met zijn allen weer volop te gaan bakken, frituren, fonduen en gourmetten. Maar waar gaat het vet daarna naartoe? Niet in het riool!

Vet dat warm nog vloeibaar is, stolt in het riool. Bovendien gaat er ander afval aan vastplakken, zoals doekjes en wc-papier. Het opruimen daarvan is vies en duur werk en zorgt ook voor storingen in de waterzuiveringsinstallaties.

Het Hoogheemraadschap van Delfland roept daarom op om olie en vet uit gourmet- en koekenpannen weg te halen met een stukje keukenpapier en het frituurvet in te leveren bij één van de vele recyclepunten. Zo voorkom je verstopping van het riool bij jou thuis en in de gemalen die het water naar de zuivering pompen.

Heb je je frituurvet ingeleverd? Vet goed! Het vet wordt namelijk hergebruikt als biobrandstof. Voor elke miljoen liter ingezamelde frituurvetten zouden 850 auto’s CO2-neutraal kunnen rondrijden. Dat is pas écht vet, beter voor het milieu en ook voor ieders portemonnee!

Gedurende december en januari attenderen we de inwoners van Delfland hierop met de campagne Vet Goed Idee: verzamel je frituurvet. Dit doen wij met een webpagina en verschillende berichten op onze social media kanalen.

Copyright © 2023 Hoogheemraadschap van Delfland, All rights reserved.