Wim - Teamleider Waterhuishouding

Wim van der Vliet

Het werken bij een waterschap is voor mij bijzonder omdat er alles in samenkomt wat ik nodig heb in mijn werk, maatschappelijke meerwaarde, uitdaging en ruimte om mezelf te ontwikkelen. Samenwerken met collega’s die net als ik een passie hebben voor water en vanuit hun eigen discipline bijdragen aan de organisatie. Daar word ik warm van. Het werk van een waterschap doet ertoe, niet altijd zichtbaar maar onmisbaar. Delfland is een relatief kleine en platte organisatie waardoor ik in mijn rol als teamleider zowel dicht bij bestuur en directie sta, en het directe contact met de werkvloer heb. Voor mij een ideale omgeving.

In mijn rol als leidinggevende ben ik veel in gesprek. Doel van die gesprekken is veelal om verbinding aan te brengen. Dat kan zijn tussen verschillende werkprocessen van verschillende teams, samenwerking tussen collega’s onderling, maar ook individueel. Lang heb ik mijn ratio als mijn sterkste kant gezien, maar weet inmiddels dat er veel meer is dan alleen dat. En die kennis en ervaring zet ik in, in mijn werk.

Bij Delfland is er een informele sfeer en een grote betrokkenheid bij elkaar van collega’s onderling. Op een eerste werkdag voel je je ook echt welkom. Niet alleen door die bos bloemen, maar juist ook de tijd die anderen voor je nemen om je wegwijs te maken. Dat vind ik typerend voor Delfland.