Wim - Afdelingsmanager Planvorming


Wim van der Vliet werkt als Teamleider Waterhuishouding bij Hoogheemraadschap van Delfland. In zijn baan komt alles samen wat hij zoekt in zijn werk. Hij werkt dan ook graag samen met collega's die, net als hij, een passie voor water hebben. Wim legt graag verbinding tussen verschillende teams. Hij houdt van de onderlinge betrokkenheid van collega's binnen Delfland.

Ik sta in mijn rol als teamleider dicht bij bestuur en directie, maar heb ook het directe contact met de werkvloer

Een passie voor water

"Het werken bij een waterschap is voor mij bijzonder omdat er alles in samenkomt wat ik nodig heb in mijn werk: een maatschappelijke bijdrage, uitdaging en ruimte om mezelf te ontwikkelen. Samenwerken met collega’s die net als ik een passie hebben voor water en vanuit hun eigen vakgebied bijdragen aan de organisatie. Daar word ik warm van. Het werk van een waterschap doet ertoe, niet altijd zichtbaar, maar wel onmisbaar. Delfland is een relatief kleine en platte organisatie. Hierdoor sta ik in mijn rol als teamleider dicht bij bestuur en directie, maar heb ik ook het directe contact met de werkvloer. Voor mij een ideale omgeving."

Verbinding tussen collega's leggen

"In mijn rol als leidinggevende ben ik veel in gesprek. Het doel van die gesprekken is vaak om verbinding aan te brengen. Dat kan zijn tussen verschillende werkprocessen van verschillende teams, samenwerking tussen collega’s onderling, maar ook individueel. Lang heb ik mijn denkvermogen als mijn sterkste kant gezien. Inmiddels weet ik dat er veel meer is dan alleen dat. En die kennis en ervaring zet ik in, in mijn werk."

Informele sfeer en betrokkenheid

"Bij Delfland is er een informele sfeer, collega's zijn sterk betrokken bij elkaar. Op een eerste werkdag voel je je ook echt welkom. Niet alleen door die bos bloemen, maar juist ook de tijd die anderen voor je nemen om je wegwijs te maken. Dat vind ik typerend voor Delfland."