Willem-Jan - Integraal Projectmanager


Willem-Jan van Liere werkt als Integraal Projectmanager bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Daarnaast zet hij zich in voor het buitenlandbeleid van Delfland en is hij vertrouwenspersoon binnen de organisatie. Willem-Jan krijgt energie van de afwisseling in zijn werkdagen. Hij geniet van de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het delen van kennis binnen Delfland.

Het is een mooie uitdaging om Delflands doelen te behalen, samen met anderen

Beweging, economie, droge voeten en veiligheid

"Leven in een delta van enkele grote rivieren, onder het zeeniveau. In een gebied dat belangrijk is voor de economie. Een gebied dat continu in beweging is, maar ook beperkingen heeft, zowel fysiek als op het gebied van culturele geschiedenis. Daarbinnen heeft water een belangrijke rol en zorgt het Hoogheemraadschap onder andere voor droge voeten en veiligheid. Deze combinatie maakt het heel interessant om voor een waterschap te werken. Het is een mooie uitdaging om Delflands doelen te behalen, samen met anderen."

Kennis opbouwen, behouden en delen

"Ik ervaar Delfland als een professionele organisatie, waar veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen en je kunt laten zien waar je goed in bent. Natuurlijk moet je je aan regels en afspraken houden, maar het is ook belangrijk dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Bij Delfland hoef je niet alleen de taken uit te voeren die bij jouw werk horen. Is er iets waar je veel over weet? Dan kun je dat gebruiken voor het opbouwen, behouden en delen van kennis binnen Delfland. Op die manier draag je een steentje bij aan het professioneler maken van de organisatie."

Afwisselende dagen

"Ik vind het erg aantrekkelijk om bij Delfland te werken. In mijn functie als projectmanager heb ik te maken met veel verschillende activiteiten en onderwerpen. Ik voer overleggen binnen en buiten Delfland. Ook begeleid ik projecten (gemalen, waterbergingen, kadeverbeteringen), moet ik soms ‘brandjes blussen’ op allerlei plekken en teamgenoten motiveren. Hierdoor heb ik heel afwisselende dagen, die ik zelf kan indelen. Buiten mijn normale werk om zet ik mij ook in voor het buitenlandbeleid van Delfland en ben ik vertrouwenspersoon binnen de organisatie. Ik krijg daar energie van en ik ga met plezier naar mijn werk."