Sophie - Juridisch Adviseur


Toen ik solliciteerde bij Delfland, in oktober 2020, wist ik dat ik mijn start bij Delfland vanuit huis zou gaan doen. Dit heeft mij er toch niet van weerhouden om de stap te nemen en daar heb ik zeker geen spijt van gekregen. Mijn collega’s zijn ontzettend betrokken en zetten zich in om er echt iets van te maken vanuit huis.

Verscheidenheid aan taken

Als juridisch adviseur bij Delfland behandel ik verschillende zaken, zoals bezwaarzaken die erg praktisch van aard zijn, maar ook ingewikkelde(re) juridische vraagstukken op beleidsniveau. Ik mag meedenken bij de start van nieuwe projecten en ik ondersteun collega’s in de organisatie. Kortom, er komen veel verschillende werkzaamheden voorbij in mijn functie. Deze verscheidenheid aan taken maakt mijn functie bijzonder en uniek. Elke dag is anders en daar houd ik van.

Sociale werkgever

Delfland is ook een fijne en sociale werkgever. De mens achter de werknemer mag er zijn en dat vind ik zelf ook erg belangrijk. De sfeer binnen Delfland is heel erg goed, ik ben zeer warm welkom geheten door mijn directe collega’s. In mijn dagelijkse werkzaamheden merk ik dat iedereen elkaar, ondanks de drukte, helpt en ook oog en begrip heeft voor elkaar. Iedereen kan ook niet wachten om weer met elkaar op kantoor te werken en een kop koffie te kunnen drinken, dat betekent vanzelfsprekend ook iets goeds! Volgens mij zit ik dus wel op mijn plek in het team Bestuurlijke en Juridische Zaken (BJZ).

Mooiste pand van Delft

Als echte Delftenaar ben ik ontzettend trots om in het mooiste pand van Delft te mogen werken en dat ik mag bijdragen aan de leefomgeving van mijn gezin. Ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van een organisatie die zich bezighoudt met de gevolgen van klimaatveranderingen en het toekomstbestendig maken van onze leefomgeving. De weersomstandigheden worden steeds extremer en dat zorgt voor een belangrijke opgave voor het waterschap. Ik vind het heel leuk en leerzaam om mij hiermee bezig te mogen houden.

Kortom, Delfland is een sociale organisatie met een mooi doel. Er werken mensen met enorm veel kennis in allerlei verschillende disciplines. Er is veel te leren en het is vooral een fijne plek om te werken!