Nick - Technisch Specialist


Nick van der Marel werkt als Technisch Specialist bij Hoogheemraadschap van Delfland. Zijn team onderhoudt de sloten, zodat het water goed bij de gemalen kan komen. Dit is belangrijk voor vissen, aan het water wonen, maar ook voor recreatie. Nick merkt dat goed overleggen vaak leidt tot complimenten.

Als je positiviteit uitstraalt, heeft dit invloed op je werk en krijg je iets positiefs terug

Onderhoud van sloten

"Werken voor een waterschap is mijn best doen om het voor de inwoners van Delfland, maar ook voor collega’s, zo goed mogelijk te doen. Het droog houden van de polder, maar ook zaken als vissen of aan het water wonen. Team Onderhoud Waterkeringen en Watergangen onderhoudt de sloten zodat water goed bij de gemalen kan komen. Dit onderhoud zorgt er ook voor dat recreatie mogelijk blijft."

Vooruit kijken en knopen doorhakken

"Om 06.30 uur stap ik op de fiets, ik zie graag de wereld om mij heen opstarten. Ik begin om 07.00 uur op een rustige werkplek waar ik mijn werk voor de dag en week voorbereid. Ik kijk vaak vast vooruit naar wat er aankomt, zodat ik snel knopen door kan hakken. Het werk is wel veranderd door de druk van de omgeving. We moeten veel werk bespreken met gemeentes, natuurorganisaties en andere belanghebbenden. Dit werpt ook zijn vruchten af, want we krijgen vaker complimenten terug."

Positieve instelling

"De sfeer vind ik goed. Daar heb je natuurlijk ook zelf een rol in. Als je er positief in staat en dit ook uitstraalt, heeft dit invloed op je werk en krijg je iets positiefs terug. Ik denk ook graag mee in de veranderende organisatie door me actief op te stellen en te denken in oplossingen."