Marieke - Management Assistente Directie


Ik ben bij Delfland binnengekomen via het detacheringsbureau Public Support als “tijdelijke” ondersteuning voor de directie. Doordat het e.e.a. anders liep i.v.m. corona, ben ik in vaste dienst gekomen.

Ik voel me nu als een vis in het water bij het Hoogheemraadschap.

Al heel snel ben ik me een echte Delflander gaan voelen en ben ik ook enorm trots dat ik hier werk. Het gebouw is ook overweldigend mooi en als ik met vrienden door Delft wandel, wijs ik altijd vol trots onze mooie voorgevel aan. Ik ben ook een beetje verliefd op de stad Delft geworden.

Een dynamische baan

Ik ondersteun samen met mijn collega Shirley de directie. Het is een dynamische baan met veel ad hoc zaken, die opgepakt moeten worden. Geen enkele dag is hetzelfde. De dynamiek is ontzettend leuk. Je moet snel kunnen schakelen en improviseren. Je moet ook altijd alert zijn en ogen en oren overal hebben. Je hebt contact met alle facetten van de organisatie en dat maakt het afwisselend en verre van saai.

Delfland is een warm bad

Delfland is een warm bad waar ik in terecht ben gekomen. Ik heb me erg welkom gevoeld. Gelukkig was dit nog voor Coronatijd en heb ik nog veel collega’s mogen ontmoeten. De sfeer is nu wel anders, dan voor Corona. Je hebt nu veel online met elkaar te maken en dat maakt het contact toch anders. Je mist de koffieapparaat gesprekken en het langslopen bij collega’s. Ik kan niet wachten om terug te gaan naar kantoor.

We zijn een echt team

Ik ben erg sfeergevoelig. Dus als mijn collega’s blij zijn, ben ik dat doorgaans ook. En voor een zak drop, kun je me wakker maken. Samen met mijn collega hebben wij het Directiesecretariaat goed op poten gezet. We vervangen elkaar optimaal en  kunnen op die manier de directie alle dagen goede ondersteunen. Je ziet ook dat het werkt en dat vind ik echt iets om trots op te zijn. We zijn in korte tijd erg op elkaar ingespeeld en zijn echt een team. En dat allemaal in een online setting.

Delfland zou ik omschrijven als een dynamische, sociale en duurzame organisatie.