Lidia - Adviseur


Delfland is een progressieve organisatie waar bescherming van water en natuur centraal staan. In mijn zoektocht naar werk let ik altijd op dat het werk geen directe of indirecte negatieve schade heeft op mens of natuur. Daarom past de organisatie zo goed bij mij. Daarnaast heeft de organisatie zelf een breed takenpakket, wat ook veel doorgroeimogelijkheden brengt.

Functie met breed karakter

Mijn functie heeft een zeer breed karakter waardoor er geen dag hetzelfde is en ik mezelf goed kan ontwikkelen. Zelfs de simpelere taken kunnen al uitdagend zijn door het karakter. Als medewerker leer je hierdoor elke keer veel nieuwe informatie. Hier ontwikkel ik niet alleen mijn communicatie- en schrijfvaardigheden verder, maar ook mijn kennis op het gebied van processen en het verwerken van informatie. Als bonus word ik tegelijkertijd steeds beter in het oplossen van problemen.

Wat doen wij?

De afdeling toezicht en handhaving zet zich actief in tegen overtredingen die schadelijk zijn voor het ecosysteem. De afdeling houdt zich bezig met het toezicht op de naleving van wet- en regelgeving en handhaaft deze waar nodig. Er kan worden gedacht aan controles bij bedrijven/particulieren naar aanleiding van een afgegeven vergunning voor bijvoorbeeld bouwprojecten, aanleggen van steigers, dempen en graven enzovoort. Daarnaast worden er controles bij glastuinbouwbedrijven uitgevoerd, toezicht op het water gehouden (nautisch beheer) en incidentmeldingen behandeld. De schouw op de watergangen en waterkeringen valt tevens onder de werkzaamheden die uitgevoerd worden door de afdeling.

Bereid elkaar te helpen

Iedereen is erg aardig bij Delfland en bereid elkaar te helpen. Mensen zijn enthousiast over het werk dat gedaan moet worden en delen graag kennis met elkaar. Er is vaak spraken van een informele sfeer waar mensen zich al snel thuis voelen. Mijn collega’s hebben een goede dosis humor. Daarom kunnen zij mij vaak aan het lachen maken tijdens overleggen. Dit maakt het werk en de omgeving extra leuk.

Rijke geschiedenis

Als “Geschiedenis-nerd” ben ik trots te werken in een organisatie met een rijke geschiedenis. Er zijn niet veel organisaties die al meer dan 800 jaar bestaan.

Het gebouw (Gemeenlandshuis Delft) waar de organisatie in is gevestigd sinds de 16e eeuw heeft tevens een rijke historie! Delfland zou ik omschrijven als een progressieve, durvende en innovatieve organisatie.