Hanneke - Afdelingsmanager


Als meisje van 11 en 13 heb ik zandzakken gevuld in Noord-Limburg tegen het hoogwater van de Maas. Ik mocht ze alleen open houden of dichtknopen. Voor scheppen en sjouwen was ik nog niet sterk genoeg… Het was bijzonder om mee te maken. Iedereen werkte samen, iedereen hielp elkaar! Zelden was de saamhorigheid zo groot.

Daar is mijn waterschaps-hart gaan kloppen. Na wat omzwervingen, ben ik bij een waterschap gaan werken. Ik vind het werk relevant en geniet ervan om daar een bijdrage aan te leveren!

Als afdelingsmanager operationele taken watersysteem en waterkeringen houd ik me bezig met de primaire taken van Delfland, droge voeten en voldoende schoon water. De (nu alleen nog) mannen in het veld zorgen ervoor dat alles op orde is in ons prachtig divers buitengebied (natuur, stedelijk en glastuinbouw). Zij doen dat met veel kennis, plezier en toewijding!

Omdat de mannen in het buitengebied werken ben ik veel in het gebied te vinden. Ik ga mee met hun werk en zie meteen hoe het gebied erbij staat. Het nuttige en aangename combineren, daar houd ik wel van 😉

Bij de directie uitvoering werken we met de afdelingsmanagers in koppels. Zodoende werk ik heel veel samen met mijn collega Marc. De processen van onze afdelingen lopen in elkaar over en daarom is goede samenwerking cruciaal. Het is fijn om met elkaar te sparren, samen dingen op te lossen en natuurlijk ook veel plezier te hebben en te lachen.

Met de afdelingen hebben we een behoorlijke veranderopgave. Daarmee kan ik ook echt een verschil maken:

  1. Voor de belastingbetaler, om het werk logisch, efficiënt en ‘klant’ bewust in te richten.
  2. Natuurlijk voor de mensen, om ze op hun kwaliteiten in te zetten, het beste uit zichzelf te halen voor de doelen van Delfland.

Bij Delfland is er een familiecultuur, het is er warm en gezellig. Van mij mag het wel een tikkeltje zakelijker, daar probeer ik uiteraard mijn steentje aan bij te dragen. Ik wil aan mijn buren altijd kunnen uitleggen waarom ze waterschapsbelasting betalen en hoe we dat nuttig besteden.

Ik ben trots op wat we doen voor ons gebied het voortouw wat Delfland neemt in vergroening.

Het meest trots ben ik op de gepassioneerde mensen die bij Delfland werken en hoe we dit samen doen! Het is echt werk wat ertoe doet.