Ad - Integraal Projectmanager


Ad Valkenburg is Integraal Projectmanager bij Hoogheemraadschap van Delfland. Hij ziet het waterschap als een plek met mooie, diverse uitdagingen. Ad is met zijn team betrokken bij oude landschappen en nieuwe ontwikkelingen. Hij houdt bij zijn beslissingen rekening met de omgeving, technische zaken, onderhoud en natuurlijk de kosten.

Elke keer is het weer een uitdaging om de best mogelijke oplossing te vinden.

Inrichting van het landschap

"Het werken bij een waterschap is werken in het landschap. Als waterschap heb je een heel grote rol bij de inrichting daarvan. Van nieuwe ontwikkelingen tot het onderhouden van de oude landschappen. We hebben een duidelijke taak als waterschap. Zorgen voor voldoende en goed oppervlaktewater en beschermen tegen overstromingen. Zorgen dat het afvalwater van onze inwoners gezuiverd wordt."

Breed takenpakket

"Binnen het Project Management Bureau mag ik als projectmanager leidinggeven aan het IPM-team dat zich bezighoudt met veel verschillende projecten, zoals nieuwbouw of renovatie van gemalen, de aanleg van stuwen en duikers, en zuivering technische werken. Met het team speel je een rol bij het bedenken, overtuigen, voorbereiden en bouwen wat nodig is. Elke keer is het weer een uitdaging om de best mogelijke oplossing te vinden. Zo moet de oplossing passen en moet de omgeving het er mee eens zijn. Ook moet het een technisch passend product worden, dat goed beheerd en onderhouden kan worden. Tot slot moeten we nog oog hebben voor de kosten."

Een waterschap vol uitdagingen

"Het Hoogheemraadschap van Delfland bestaat al eeuwen en is al die jaren sterk betrokken geweest bij de veranderingen in het gebied. De rol van water is in al die tijd heel bepalend geweest. Denk aan het inpolderen en bemalen van onze polders, het beschermen tegen wateroverlast en de zee, maar ook het behandelen van het afvalwater van meer dan een miljoen mensen. Nergens in Nederland is de spanning tussen het invullen van deze waterschapstaken en de beschikbare ruimte zo hoog als in Delfland. Dit maakt deze taak een nog grotere uitdaging dan bij andere waterschappen."