Tom loopt stage bij het waterschap


Tom Winters heeft dit jaar de studiebeurs gewonnen van het Hoogheemraadschap van Delfland en loopt stage bij Team Onderhoud Waterkeringen en Watergangen.

Tom Winters loopt stage bij het waterschap

Wat mij opvalt binnen Delfland is dat iedereen klaarstaat om je te helpen.

Ambassadeur van het waterschap

"Ik doe de opleiding Watermanagement (MBO) en heb een studiebeurs gewonnen van het Hoogheemraadschap van Delfland. Dit houdt in dat schoolgeld een jaar betaald wordt door Delfland. En dat ik hier een half jaar stage mag lopen en me als waterambassadeur inzet voor het Hoogheemraadschap van Delfland."

Speeddates

"Mijn medestudenten en ik kregen de kans om met twee waterschappen (Hoogheemraadschap van Delfland en Rijnland) speeddates te houden voor een afstudeerstage en natuurlijk de studiebeurs. Hier werd mij gevraagd hoe ik het voor me zag om de jeugd meer bij het waterschap te betrekken en hoe dit in mijn ogen beter kan. Uiteindelijk ben ik gekozen als ambassadeur voor Delfland. In ruil voor het ambassadeurschap krijg je dan de studiebeurs."

Organisatie leren kennen

"Het ambassadeurschap is in mijn ogen een mooie manier om bekend te worden met een organisatie. Je ziet hierdoor meer afdelingen dan de afdeling waar je bijvoorbeeld stageloopt. Als ambassadeur is het de bedoeling dat je je naast je stage bezighoudt met bijvoorbeeld gastlessen of beurzen vanuit Delfland. Je hoeft dit niet alleen te doen want iedereen is zeer enthousiast om je te helpen."

Meedenken met concepten

"Het fijne van het ambassadeurschap vind ik dat je je eigen ideeën mag voorstellen maar ook betrokken wordt bij bestaande concepten. Zo werd ik gevraagd om mee te denken met Battle of the Beach. Dit is een mooi concept om kinderen op basisscholen kennis te laten maken met de werkzaamheden van waterschappen, gemeentes en de provincie op gebied van water."

Ontwikkelen binnen stage

"Natuurlijk moet ik naast het ambassadeurschap ook gewoon stagelopen. Ik loop stage bij Team Onderhoud Waterkeringen en Watergangen en heb het hier erg naar mijn zin. Ik krijg genoeg kansen om mijzelf te ontwikkelen en ook daadwerkelijk wat te kunnen betekenen voor Delfland. Wat mij opvalt binnen Delfland in het algemeen is dat iedereen klaar staat om je te helpen. Ik werd vanaf dag één ook gelijk bij alles betrokken. Ik raad het aan om te solliciteren voor het ambassadeurschap. Je komt in een zeer leuke en leerzame organisatie terecht."


Vragen over de studiebeurs?

Volg je het MBO Watermanagement en heb je vragen over de studiebeurs? Neem contact op met Linda Bruggeman van team Personeel en Organisatie via opleidingen@hhdelfland.nl