Inez - Trainee


Inez van Tilburg is trainee bij Hoogheemraadschap van Delfland. Ze werkt drie keer acht maanden, bij drie verschillende waterschappen. Hier leert ze over de processen, maar ook over de inhoudelijke taken van een waterschap. Inez onderdeel van een groep van 20 trainees, waar ze een hechte groep mee vormt.

Door steeds verschillende opdrachten te doen tijdens het traineeship, krijg ik de kans om te ontdekken welk werk bij mij past

Klaarmaken voor de toekomst

"De waterschappen zijn de oudste overheidsorganen van Nederland. Dit laat zien hoe belangrijk ze zijn. Hier in het westen, waar Nederland onder de zeespiegel ligt, is een goed werkend waterschap heel belangrijk voor de veiligheid. Ik vind het leuk om voor een organisatie te werken die direct bezig is met de gevolgen van klimaatverandering. Het Hoogheemraadschap Delfland zet zich in om onze leefomgeving klaar te maken voor de toekomst."

Van processen naar inhoud

"Ik volg het traineeship ‘het Waterschapstalent’. Tijdens dit traineeship werk ik drie keer acht maanden bij een ander waterschap. Delfland is mijn laatste opdracht. Hier onderzoek ik in het team Waterhuishouding wat de gevolgen zijn van de nieuwe neerslagstatistiek op de wateroverlast van Delfland. Na een periode bij het Hoogheemraadschap van Rijnland met werk gericht op processen, ontdek ik in deze periode hoe ik het vind om meer inhoudelijk bezig te zijn. Door steeds verschillende opdrachten te doen tijdens het traineeship, krijg ik de kans om te ontdekken welk werk bij mij past."

Onderdeel van het team

"Ondanks dat ik nog maar twee maanden bij Delfland werk, heb ik al het gevoel dat ik onderdeel ben van het team waar ik in werk. Er is een gezellige, informele sfeer tussen de collega’s. De dagelijkse lunchwandelingen door het centrum van Delft zorgen altijd voor een goede ontspannen pauze."

Borrelen en ervaringen delen

"Met de 19 andere trainees hebben we inmiddels een hechte groep gevormd. Wanneer we elkaar op vrijdag bij een waterschap zien als we een training volgen, wordt er na afloop altijd geborreld om de week af te sluiten Ook kunnen we dan onze ervaringen bij verschillende waterschappen met elkaar delen."