Medewerker Operationeel Advies

Reena Bisnajak

Het werken voor een waterschap is bijzonder omdat je pas weet wat een waterschap doet als je de moeite neemt om je erin te verdiepen of er zelf werkt. Ik werk hier nu 5 jaar en nog steeds verbaas ik me over de diversiteit aan taken van een waterschap. Zaken waar iedereen van denkt dat het vanzelfsprekend is, zoals zorgen voor schoon zwemwater, dijken in goede conditie houden, afvoer van regenwater na een hevige bui, daar werken wij aan. En zo vanzelfsprekend is het allemaal niet, wel heel erg bijzonder.

Ik werk bij team Bestuur en doe daar van alles. Begin dit jaar mocht ik voor de tweede keer helpen om de waterschapsverkiezingen namens Delfland te organiseren. Gaaf om dat van zo dichtbij mee te maken en met zoveel verschillende belanghebbenden in contact te zijn. Gemeenten, politieke partijen, de interne organisatie, mooi hoe dat samengaat wanneer je met z’n allen één doel hebt. Naast dat bijzonder uitstapje ondersteun ik de bestuurlijke vergaderingen door collega’s te helpen met het correct en tijdig toevoegen van de stukken voor besluitvorming. Omdat ik key user ben van ons online vergaderplatform mag ik ook de vragen van mijn collega’s beantwoorden over het gebruik ervan. De rest van mijn tijd ben ik vooral bezig met het oplossen van ad hoc verzoeken.

De sfeer binnen Delfland is fijn. Ik kan goed samenwerken met collega’s en de bereidheid om te helpen is groot. Natuurlijk is veel afhankelijk van hoe je zelf bent, maar met een gezonde dosis positiviteit kom je een heel eind!