Wie doet wat in het project Verkenning De Groote Lucht


Wie zijn betrokken bij het project Verkenning De Groote Lucht

Wie doet wat?

Hoogheemraad Ruud Egas

Als lid van het dagelijks bestuur van Delfland ben ik onder meer verantwoordelijk voor de afvalwaterketen: van het inzamelen van afvalwater tot en met het schoonmaken. Dat doen wij voor 1,2 miljoen mensen en 35.000 bedrijven in het gebied. Dat is belangrijk voor de volksgezondheid en de waterkwaliteit.

Ik wil ervoor zorgen dat wij dat ook in de toekomst goed blijven doen, tegen aanvaardbare kosten en zo duurzaam mogelijk. Daarom kijken wij in deze bestuursperiode naar al onze zuiveringen: hoe lang kunnen ze nog mee?

Voor AWZI De Groote Lucht hebben wij gezien dat wij ermee aan de slag moeten. De zuivering moet op de schop. Daarvoor doen wij nu de verkenningen.  In Vlaardingen moet straks een goede, toekomstbestendige zuivering staan die weer zo’n veertig jaar mee kan.

Projectleider Michelle Hendriks

Als projectleider van de verkenning ben ik verantwoordelijk voor de onderbouwing die het bestuur van Delfland nodig heeft om een besluit te kunnen nemen over renovatie of nieuwbouw van de zuivering. Samen met het projectteam zorg ik dat we verschillende alternatieven uitwerken en de effecten daarvan in beeld  brengen, zodat we een gedeeld beeld krijgen van wat mogelijk (en wat niet mogelijk is) met de toekomstige zuivering. We betrekken daarbij de experts intern en extern en ook belanghebbenden om te zorgen dat we niets over het hoofd zien.

Ook het bestuur wordt vanaf het begin meegenomen, want op zo’n groot besluit moet je je goed voorbereiden. Mijn taak is om te zorgen dat we alle benodigde stappen op de goede manier doen en ook op het juiste moment. Een goed onderbouwd en gedragen besluit zorgt ervoor dat we na deze verkenningsfase vlot doorkunnen met het ontwerpen en bouwen van de toekomstige zuivering.

Andere betrokkenen

Omgevingsmanager Julius van Manen

Heeft u vragen over dit project, stel ze dan aan Julius. Hij is bereikbaar via toekomstdgl@hhdelfland.nl

Procestechnoloog Mariska Ronteltap