Kadeverbetering Vaartweg-Broekkade Vlaardingen


Groot onderhoud regionale waterkering aan de Broekkade en Vaartweg in Vlaardingen.

Vaartweg-Broekkade Noord

De Broekkade en de Vaartweg liggen aan een regionale waterkering. Deze waterkering beschermt de woningen en achterliggende polders tegen overstromingen. De waterkering is te laag uit de toetsing is gekomen dat het opgehoogd moeten worden.

Het hele traject is te zien op figuur 1. vanaf A tot en met deel G.

scope project Vaartweg-Broekkade
Figuur 1.

Delfland zal de kade van 1.8 km lang in samenwerking met een adviesbureau en meerdere aannemers weer op hoogte brengen en op een veilige manier toekomstbestendig maken.

Het uitvoeren van de werkzaamheden van deel D, F tot en met deel G staan gepland in de loop van 2023.

Delen A, B, C en F worden nog ingepland.

Start onderzoeken al in 2018

Vanaf 2018 zijn er verschillende onderzoeken gestart om de waterkering weer op hoogte te krijgen. Ook is er in 2018 een voorbereidende informatieavond geweest voor alle bewoners en betrokkenen die aan de waterkering wonen, bedrijf hebben of op een andere manier belanghebbend zijn.

Na meerdere onderzoeken en berekeningen bleek in 2020 dat de kadeverbetering specialistisch werk betrof. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meer tijd nodig was om de juiste specialisten bij de kadevertering te krijgen en de uitwerking van de ontwerpen compleet te maken.

Op dit moment worden er nog steeds individuele gesprekken gevoerd met bewoners en belanghebbenden, om zo goed mogelijk de impact van de kadeverbetering in goede banen te leiden.

Wat moet er gebeuren?

Het hele traject te zien op figuur 1. de (oranje lijn) zal verbetert worden. Een deel van de kade zal opgehoogd worden met grond en andere delen met een stevige beschoeiing (bescherming van de oever). Delfland zal de verschillende fases uitbesteden aan verschillende gespecialiseerde aannemers.

3D visualisatie van de kadeversteviging

De omgeving rond de kadeversteviging langs de Broekkade en Vaartweg zal veranderen. Om dit zo goed mogelijk visueel in beeld te krijgen zal er binnenkort een link via deze pagina beschikbaar zijn om van het hele project, de 'oude' en de 'nieuwe' situatie in 3D beeld te zien zijn. In hetzelfde programma kun je ook een bericht achterlaten, een vraag stellen of een suggestie delen.


Petra Hoevenaar

Petra Hoevenaar
Omgevingsmanager
phoevenaar@hhdelfland.nl06-150 857 40