Damwand kadeverbetering De Zweth


In het dorp De Zweth, aan de Schie, zit de waterkering op dit moment onder het Hoge Pad. De waterkering is op dit moment niet veilig genoeg meer. Hij moet worden opgehoogd. Hier vind je alle informatie over dit project in de Zweth.

waterkant gras naast slootStalen damwand

De huizen in de Zweth staan dicht op het water. Ook gaan er 19 meter lange damwandplanken de grond in. Dat maakt dit een bijzonder project. Voorzichtigheid en veiligheid staan natuurlijk voorop.

Afgelopen jaren zijn meerdere mogelijkheden met elkaar vergeleken. Het plan van een stalen damwand, aan de kant van de Schie, kwam als beste uit de bus.

Lees het projectplan voor de kadeverbetering (pdf, 476 kB)

Samenwerking met organisaties en bewoners

We werken onder andere samen met gemeente Midden-Delfland, gemeente Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland. Natuurlijk overleggen we ook met de bewoners in het dorp. Vanaf half augustus 2020 gaat aannemer Gebr. De Koning, in opdracht van Delfland, de damwanden plaatsen. Zij stellen zich graag aan je voor.

breed water naast fietspad

Webinar

Op 25 juni 2020 is er in plaats van de gebruikelijke informatieavond, een webinar georganiseerd. De webinar kun je hieronder terugkijken.

Bekijk hieronder een video over het project.

Ga met de onderstaande video op digitale excursie bij het project in De Zweth.


Jouw mening telt

Wil je je opgeven voor ons panel klanttevredenheid? We willen graag weten of we je goed informeren, zeker nu we dat digitaal doen. Dan kunnen we het aanpassen als dat nodig is. Als je je aanmeldt voor het klantenpanel, ontvang je op een aantal momenten in het project een berichtje met een paar vragen. Het kost weinig tijd en het helpt ons te verbeteren.

Petra Hoevenaar

profielfoto Petra
Omgevingsmanager
phoevenaar@hhdelfland.nl06-150 857 40