Inez - Trainee

Inez van Tilburg

De waterschappen zijn de oudste overheidsorganen van Nederland. Dit laat zien hoe belangrijk de waterschappen in Nederland zijn. Hier in het westen, waar Nederland onder de zeespiegel ligt, is een goed functionerend waterschap noodzakelijk voor de veiligheid van Nederland. Ik vind het heel erg leuk om voor een organisatie te werken die direct bezig is met de gevolgen van klimaatveranderingen en dus bezig is om de leefomgeving toekomstbestendig te maken.

Ik volg het traineeship ‘het Waterschapstalent’. Tijdens dit traineeship werk ik drie keer acht maanden bij een ander waterschap. Delfland is mijn laatste opdracht, waarbij ik in het team Waterhuishouding onderzoek wat de gevolgen zijn van de nieuwe neerslagstatistiek op de wateroverlast-opgave van Delfland. Na een periode bij het Hoogheemraadschap van Rijnland met meer procesmatig werk, ontdek ik in deze periode hoe ik het vind om meer inhoudelijk bezig te zijn. Door steeds verschillende opdrachten te doen tijdens het traineeship, krijg ik de kans om te ontdekken welk werk bij mij past.

Ondanks dat ik nog maar twee maanden bij Delfland werk, heb ik al het gevoel dat ik onderdeel ben van het team waar ik in werk. Er is een gezellige, informele sfeer tussen de collega’s. De dagelijkse lunchwandelingen door het centrum van Delft zorgen altijd voor een goede ontspannen pauze.

Met de 19 andere trainees hebben we inmiddels een hechte groep gevormd. Wanneer we elkaar op vrijdag bij een waterschap zien als we een training volgen, wordt er na afloop altijd geborreld om de week af te sluiten en de ervaringen bij verschillende waterschappen met elkaar te delen.