Vragen over je belastingaanslag


De Regionale Belasting Groep (RBG) stuurt namens ons de waterschapsbelastingaanslag. Vragen over je aanslag stel je bij de RBG: (088) 291 10 00. Let op er zijn nep aanslagen in omloop!

Valse belastingaanslagen

Lees hier meer informatie over de valse e-mails in omloop: nep belastingaanslagen. Bij de RBG vind je alle informatie over je aanslag. Bijvoorbeeld hoe je je aanslag digitaal kan inzien via Mijn Overheid, kwijtschelding kan aanvragenbezwaar maken of automatische incasso kunt aanvragen. Heb je andere vragen over uw aanslag? Kijk dan eerst hier: www.derbg.nl  en ga naar 'veelgestelde vragen' om te zoeken naar je vraag.

Via de RBG kun je onder andere digitaal regelen:

Let op: hiervoor moet je inloggen met je DigiD, houd de inloggegevens van uw DigiD alvast bij de hand.

De RBG (Regionale BelastingGroep) is maandag tot en met vrijdag bereikbaar. Van 09:00 uur tot 17:00 uur via telefoonnummer (088) 291 10 00. Het loket is open van 08:30 uur tot 16:00 uur. Dit loket zit aan het Stationsplein 79 in Schiedam. Houd de website van de RBG in de gaten in verband met aangepaste openingstijden en coronamaatregelen.

Let op: als je contact opneemt met de RBG, kan gevraagd worden naar je geboortedatum en BSN-nummer.

Je aanslag digitaal ontvangen

De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus voor digitale post van de overheid. Meld je aan op www.mijn.overheid.nl. Je ontvangt dan de aanslag voor de waterschapsbelasting van digitaal via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Als je je e-mailadres aan MijnOverheid doorgeeft, krijg je bericht als er post van de RBG (Regionale BelastingGroep)in de Berichtenbox van MijnOverheid voor je klaarstaat.